Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2022 21:47:57 - laco

Bude dostatek svetrů a zimních bund?

Předsedkyně komisařů EU, Ursula von der Layen, před pár dny prohlásila, že pokud občané sníží teplotu vytápění v bytech o 2°C, nebude potřeba dodávek plynu z Ruska prostřednictvím Severního proudu 1 , natož pak otevírat Severní proud 2. Své tvrzení však Ursula von der Layem nepodložila žádnou odbornou kalkulací či výpočtem. Myslíte si, že ty 2°C budou stačit, nebo si máme přikoupit zimního oblečení a být připraveni na drastičtější snížení teploty v bytech?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bedrník

Odpověď

26.06.2022 15:52:38 - Ing. Antonín Seďa
Nejen paní předsedkyně EK, ale i někteří naši politici byli hodně dlouho na slunci. Ono se to dobře hovoří o snížení vytápění o jeden či dva stupně , když jsou venku třicítky. Obecně je třeba zdůraznit, že řada politických rozhodnutí se neopírá o analýzy a realitu. Energetická bezpečnost není pouze o tom zajistit dostatek energií. Ale také o tom, aby občané na tyto energie měli peníze. Tohle ovšem ty, kteří mají vysoké příjmy od těch, kteří ze svých mizerných platů musí hradit vysoké náklady na bydlení, málo zajímá. A tady jsme u jádra problému. Prostě politici by měli hájit zájmy těch, kzteří je zvolili. V případě paní Ursuly von der Layen to ovšem neplatí, protože ji nikdo nevolil, ale jmenoval. Takže ona vlastně je vyvázaná z této povinnosti. A proto může hájit zájmy kohokoliv. Proto se obávám, že EK hájí zájmy zeleného byznysu, farmaceutických firem a zbrojařů. A Evropský parlament se tváří, že tohle nevidí.. Takže na Vši otázku musím odpovědět, že bude dobré mít ve skříni dostatek zimního oblečení.