Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2019 18:37:14 - laco

Kam se člověk podívá, tam lež za lží

Václav Vlk, chartista a publicista (20.10.2019): … „kdy se svoboda začíná překlápět do dalšího totalitního systému, kdy už se zase národ učí mlčet, kdy se bezohledně lže a za názory se vyhazuje z práce.“ Ján Čarnogurský (17.10.2019):“ Co? Jaké fake news? Prosím vás, Západ, když už není schopen reagovat tak, že by uváděl fakta, tak si pomůže tím, že dané mediální sdělení označí právě jako fake news. Je to znak bezmocnosti Západu a toho, že Západ je slabý a buduje na lži.“ Oba dva uvádí, jak se nám lže. Lžou politici, novináři, veřejnoprávní média. Zbraně hromadného ničení v Iráku, chemické zbraně v Sýrii, Novičok u Skripala v Anglii, sestřelení Boeingu nad Ukrajinou – lež, lež, lež, lež. Není Vám, coby politikovi, smutno z toho, že se politici Západu snaží ovládat lidi pomocí lží? Že by na víc neměli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2019 20:50:16 - Ing. Antonín Seďa
 Říká se, že lež má krátké nohy a já tomu věřím. Odlišil bych tvrzení o lžích v naší zemi a na Západě. Jak každý ví, v České republice se nakonec nic neutají a pravda vyjde najevo. Pokud jde o obecné tvrzení, že nám politici lžou, pak je třeba dodat důkazy a hlavně je třeba dokázat na konkrétních příkladech, že se jedná o lež. Osobně nemám rád paušalizaci a proto by bylo vhodné konkretizovat. Já jsem rád, že žiji v demokratické zemi, kde je možno bez postihu, pokud se dodržují zákony a pravidla, beztrestně vyjadřovat své názory. Pokud někdo tvrdí, že se svoboda překlápí do totalitního systému, pak je třeba říci, jakým způsobem a kdo to má na svědomí. Ono totiž i šíření lží, nepravd či polopravd je buď přímo trestné nebo alespoň nemorální. Často se divím, jak řada nezasvěcených a málo informovaných lidí šíří rozličné teorie, které se nezakládají na pravdě. A sami pak tyto dezinformace šíří po sociálních sítích. Všichni bychom si totiž měli uvědomit, že žijeme v době kybernetického ohrožení, v době informační či chcete-li dezinformační války, za kterou stojí rozličné zájmy. Vynakládáme energii za ochranu spotřebitelům a je to dobře. Ale daleko méně energie se vynakládá za vymahatelnost práva, což já považuji za daleko větší nebezpečí. Prostě proto, že pokud by i nakrásno byla pravda, že nám všichni politici lžou a tím nás ovládají, pak právě nezávislost orgánů činných vv trestním řízení a justice, musí být zárukou dodržování svobody. A jak všichni víme, existují nejen veřejnoprávní média, ale i média soukromá či sociální sítě. A to je důkazem toho, že stýle ještě žijeme v demokraické a svobodné společnosti.