Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2020 16:54:52 - zip-zipo

Nehrozí nám nebezpečí?

Nemyslíte, že USA neměla vůbec dopustit, aby se pohřeb Sulejmáního konal? Něco podobného dělali komunisti, ale s tím rozdílem, že ti znemožňovali pohřeb slušným lidem, kteří jen byli proti jejich ideologii. Já myslím, že pohřeb Sujejmáního dost lidí jen motivuje k pomstě. Irán se aktuálně sice již o odvetu pokusil, ale nemusí jít o definitivní odvetu. Taky by mě zajímalo, co si myslíte o NEstažení českých vojáků z Iráku? Stáhli je Slováci i Němci, na co si podle vás Češi hrají? Irán sliboval totiž pomstu nejen USA, ale i všem jejich spojencům. Nemyslíte, že se tím, Česko vystavuje nadměrnému riziku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2020 18:53:08 - Ing. Antonín Seďa
 Smrt generála Sulejmáního sjednotla všechny Iránce, což dokazuje jejich účast na pohřbu. Opravdu si nedovedu představit, že by USA mohly zakázet někoho pohřbít. To, co prováděli komunisti před rokem 1989 je něco, na co nesmíme zapomínat. Ale dle mého názoru je idelogie jako ideologie a vždy je zlá a má za následek potlačování lidských práv či jiných názorů. Když jsem sledoval vyjádření českých bezpečnostních analytiků či politiků, tak mne docela zamrazilo s jakou lehkostí předvídali reakci iránské armády. A přesto ponechali naše vojáky a policisty v Iráku. Oosbně jsem přesvědčen, že na základě přijaté rezoluce iráckého parlamentu a při pozastavení misí měli být staženi. Ukázalo se totiž, že cíli iránské armády nakonec byly vojenksé základny. To není o zbabělosti, ale pokud vás demokraticky zvolení zástupci iráckého lidu nechtějí a nabádají vás opustit Irák, pak není žádným hrdinstvím zůstávat a zvyšovat náklady mise, která dnes k ničemu neslouží. Jako člen Alince je Česká republika a její občané vystaveni nebezpečí a je opravdu zbytečné jakkoli toto riziko zvyšovat.