Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2013 21:22:13 - Ropen

novela zákona o vojácích

Pane poslanče, co si myslíte o zákonu navrženém MO (dobře si to vymysleli a nevojáky přesvědčili), který v současné společenské situaci nadhodnocuje především finanční náležitosti vojáků? Nemyslíte, že ty tzv. 1/5 násobky pro výpočet výsluh jsou nemorální?.vůči nám hasičům, policistům např., nebo státním úředníkům na podobných pozicích? Příklad: je normální, aby lékař bral méně než třeba velitel družstva-středoškolák? (nový zákon např. pro Vdr.: 25000 základ + až 4200 na bydlení+až 3400 na dojíždění+7000 jakýsi stabilizační příplatek (u některých může být až 28000)+motivační příplatek/osobní+někteří za vedení tj. cca 40 000,-Kč měsíčně, dobře si to páni vojáci vymysleli a zdůvodnili jako, že jsme v NATO atd., a politici jim to sežrali i s navijákem. Jako hasič nebo policista dělám méně záslužnou práci? A nejhorší na všem je, že vím o náplni práce vojáka-bratr je plk., velel, řídil odbor, v misi byl a sám řekne, že je to nadhodnoceno, ale kdo do toho zákona z parlamentu prý bude....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2013 15:00:52 - Ing. Antonín Seďa
 Chci zdůraznit,že návrh zákona ještě doufám bude projednáván Výbor pro obranu.Zákon sice směřuje dobrým směrem,ale prozatím nedostatečně.Zákon hodlá zlepšit postavení vojáků na trhu práce,ale opravdu nezvyšuje výši miniaturních výdajů.Osobně se domnívám,že je spíše nutno přehodnotit ohodnocení vojáků v rámci stávajících prostředků v platech.Ale těch problémů je v zákoně daleko více.Také otázka výsluh je problematická.Chce je omezit nejen zastropovánim,ale i omezením při výkonu státní služby.Ovšem pokud k tomu bude politická shoda.sem si vědom,že ve vztahu k bezpečnostním složkám to nebude nikdy spravedlivé.Na druhou stranu je nutno vzít v úvahu i zahraniční závazky naší armády a specifika služby.