Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2022 12:09:00

Ája v problémech

Ája v problémech

Komentář na facebookovém profilu ke kauze fotografií a videí exministryně Schillerové

Suverénní, přidrzlá, nafintěná, každý den v TV. To je exministryně a současná předsedkyně klubu ANO, před rokem 2011 bylo líp, Alena Schillerová. Z konceptu jí nevykolejila ani informace z ministerstva financí, že si najala dva profíky do oddělení vnějších vztahů, kteří jí dělali PR na sociálních sítích. Ta "sranda" z peněz daňových poplatníků přišla erár na 1.930 miliónu korun, s odvody na téměř 2.5 miliónu.

Těžkou ránu ale stranické nástupkyni "Starého efka" zasadil majitel hnutí ANO předseda Andrej Babiš. Z ladění not se spolustraníky před volebním sněmem hnutí v sobotu 12. února vyslal veřejnosti na Áju studenou sprchu - Vaše fota platit nebudeme, v té době jste ani nebyla členkou ANO a Vaše jednání bylo v nepořádku. Peníze za PR si sežeňte z jiných zdrojů. Paní Schillerová asi bude mít problém pochopit, že Andrej v cestě na Hrad použije cokoli a kohokoli ve svůj prospěch, i když se bude jednat o věrné lokaje.

Původně spíš "úsměvná" kauza (proti škodám, které nejhorší ministr/yně na financích způsobil/a ), o které i média mluvila spíš jako o symbolické, se může lehce proměnit v její noční můru. Už teď je zřejmé, že tady někdo lže. Schillerová se totiž doposud obhajovala tím, že zaplacený kameraman a fotograf na MF dělali práci pro propagaci ministerstva, zatímco její stranickou propagaci platilo hnutí ANO. To ovšem svými výroky majitel hnutí popřel. Je zcela jasné, za čí peníze byla fota s pávem, u rozkvetlé magnolie, před butiky či mezi lidem prostým i hasičským, etc etc. pořízena.

Ministr Zbyněk Stanjura nařídil provést v dané záležitosti audit. Je dost velká pravděpodobnost, že jeho výsledkem bude, že fotografie Aleny Schillerové byly placeny z veřejných peněz, a tudíž dostanou inventární čísla a stanou se majetkem státu. Stát je potom dle obvyklých postupů nabídne zřizovaným organizacím a složkám státu, pokud nikdo neprojeví zájem, spadnou do procesu prodeje Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. A bude dražba!

Doposud se Schillerová chtěla pokusit o post 1. místopředsedkyně hnutí. Po Andrejově mrazivém vzkazu jsou její šance minimální. Andrej má na post svého Karla exdvojmocného Havlíčka, a to musí Alena Schillerová pochopit. Pokud ne, může mít problém i s předsedováním největšího klubu ve Sněmovně.

Veřejná dražba fotografické kolekce s motivem exministryně financí se ještě v českém politickém panoptiku nevyskytla. Ale jak se říká, všechno je jednou poprvé. Možná nějaký obdivovatel exministryně kolekci koupí. Cena by se měla pohybovat minimálně nad státem vynaložené náklady. Ale nekupte diblika! Osobně mám se záležitostí problém, protože si musím dávat pozor, abych nezapomněl k 30. březnu podat daňové přiznání. Doposud jsem spoléhal na to, že kdykoli uvidím páva, musím přiznání podat. Pokud foto "Žena s pávem" zmizí v soukromé sbírce, může se stát, že s daňovým přiznáním ve svém věku naplním přísloví "sejde z očí, sejde z mysli".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama