Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2021 10:07:00

Bez komedie snad ani neskončí

Bez komedie snad ani neskončí

Komentář na facebookovém profilu k událostem kolem zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana

 Prezident Zeman jistě vstoupí do historie. Ale asi jinak, než by si přál. Za éru jeho prezidentování se na Hradě a kolem Hradu odehrálo tolik šaškáren a volovin, že jeho kabaret stěží někdo překoná. Stačí připomenout výlet skupiny Ztohoven po lešení až na střechu se standartou Pravda vítězí a její výměnu za obří trenýrky. Tahle klukovina měla dohru ve slavnostním pálení dotyčných megatrenýrek v režii Miloše Zemana, při kterém zkoprněli pozvaní hosté i novináři a následném správním řízení na úřadu městské části Prahy 1 pro nepovolené znečišťování životního prostředí.

Byli jsme svědky i nadpřirozených schopností. To třeba v případě, když si v době nejhoršího lockdownu pozval na poradu do Lán svoji partičku přesahující povolený počet lidí a ještě se s bohatě prostřeným stolem jeho povedený tiskový mluvčí pochlubil na sociálních sítích. Poté se začalo spekulovat, jelikož bylo povinné nošení roušek, jak se lze přes roušku napít a najíst.

Z nedávné doby si jistě vzpomenete, že snad jen na Pražském hradě pietu za oběti koronaviru změní ve frašku. Jakýsi génius, kterými se to kolem Miloše jen hemží, vymyslel, že svíčky umístí do plastových kelímků. Vyčištění Třetího hradního nádvoří dalo úklidu pěkně zabrat.

Potom je tady druhý rozměr Miloše Zemana - prezidenta. Je to slovní vulgarismus, lhaní a rozeštvávání lidí. To už vůbec zábavné nebylo a není. jeho "pussy" agenda vůbec k smíchu není. Češi jsou známí tím, že si velká část z nich neutváří svoje chování v životě z vlastních zdrojů a poznání, ale přebírá obrazy a vzorce chování, předkládané jinými lidmi, nebo skupinami (odkazuji na svoje vystoupení 27. června na hřbitově v Ďáblicích). Takže nemalá část lidí nejen tuhle vulgaritu převzala do svého chování a jednání. O lhaní snad ani nemá cenu dlouze mluvit. Příkopy, které Zeman ve společnosti vyhloubil, bude někdo po něm zasypávat hodně dlouho. Nešlo o "pražskou kavárnu", ale o ostrakizaci slušných a vzdělaných lidí. Obraz nepřítele je zpravidla fungujícím modelem udržování moci. Rozděl a panuj zná každý.

Zemanovu politiku obdivu k totalitním a polototalitním režimům v Číně a Rusku asi teď nemá cenu rozvádět. Správně pochopil, že u demokratických zemí o něj nikdo nestojí.

Asi ani nepřekvapí, jaká tragicko-fraškovitá telenovela se začala odehrávat několik hodin po vyhlášení volebních výsledků minulou sobotu, resp. neděli. Nejdříve kvapná návštěva "vítězného" (dle Babiše) Babiše v Lánech, kde podle jeho slov volby neřešili (za tři dny si ale vzpomněl, že řešili), potom kvapný odvoz pojízdnou JIP sanitkou do ÚVN ve Střešovicích. A potom už následoval vodopád lhaní, mlžení, meruňkových buchet a klobás, truchlohra jeho manželky a následná komedie s nečekanou návštěvou dosluhujícího předsedy Sněmovny Radka Vondráčka, který vítězoslavně třímal papír s podpisem pod textem o svolání nové Sněmovny. Tato návštěva ukázala, že ředitel ÚVN má v instituci pěkný bordel, když se mu tam courají nezvaní a neohlášení hosté rovnou na ARO u lůžka prezidenta. Ze zkušeností z minulých dob bych ho upozornil, že se může dočkat i autobusového zájezdu občanů z Osvětiman, kteří by si jistě rádi prezidenta a jeho aktuální situaci omrkli.

Jsem rád, že minulou sobotu a neděli se významná část občanů naší země rozhodla jednu frašku s následky, které budou hodně bolet, ukončit. Bylo by dobré, aby skončila i ta druhá, prezidentská. Nepřeju prezidentovi smrt a potíže, ale aby dožil jako penzista ve svém novém domku v Lánech. Ale nechci, aby si bral jako prezident naši zemi a její lidi jako rukojmí svých problémů a vystavoval je čachrům svého okolí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama