Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2019 10:13:00

Klausovo (NE)odcházení

Klausovo (NE)odcházení

Komentář na facebookovém profilu na adresu reakcí Václava Klause staršího v souvislosti s vyloučením jeho syna z ODS.

Václav Klaus senior dosáhl v politice všeho, čeho se v českém politickém rybníce dosáhnout dá - byl ministrem, premiérem vlády, předsedou Sněmovny parlamentu a prezidentem. Chuť být stále ve světle televizních kamer a na stránkách kdejakého plátku je však natolik silná, že prostě musí. A když už docházejí argumenty, protože nikdo nemládneme, ani Klaus, tak se uchyluje i k urážkám. Jeho nedávný rozhovor pro Blesk je toho důkazem. Ještě umím pochopit, že se zastává svého syna. Kdo z milujících rodičů by to neudělal? Junior příměrem přijímání evropské legislativy k židovským transportům hodně silně přestřelil. A reakce seniora? "Proč se pouštíš na tuto půdu? Usnadňuješ to některým hlupákům, kteří to využijí proti tobě. ...Ale nic antisemitského tam nebylo..." "...příměr byl zbytečný, je to nadbíhání si na kritiku paní Udženií a Němcových a dalších výlupků v ODS". Takže shrnuto - junior Klausů plácne kardinální blbost a Udženia, Němcová a další jsou výlupci, jiní jsou hlupáci. Na rozdíl od výše jmenovaných jsem z Klausova bulvárového účtování z toho vyšel coby "zvláštní osůbka ODS" ještě dobře. 😃

V osobní zpovědi se senior Klaus dotýká " kmenových buněk ODS", které prý narušil Topolánek a vymazal Fiala. V ODS jsem byl 18.5 roku, tedy o půl roku déle, než Klaus senior. Pokud by v devadesátých letech předseda Klaus hlásal to, co od druhého prezidentského mandátu, v takové straně bych nebyl ani minutu. Klaus devadesátých let minulého století učil Česko kapitalismu, jakkoli mu řadu věcí dnes lidé připisují za vinu. Jenže nyní svými názory a svým chováním gumuje vlastní minulost. Prostý pohled na programy ODS devadesátých let a dnešní názory exprezidenta Klause si rozumějí asi jako oheň a voda.

Václav Havel si udělal jednu z posledních radostí filmem Odcházení. Václav Klaus nám předvádí on line neodcházení. Zlá ODS Klause juniora vyhodila. Ještě horší je, že ho vyhodila příliš pozdě. Teď už se Klausové bok po boku nestihnou přihlásit do květnových eurovoleb. I já si myslím, že je ODS "zlá", protože nás připravila o jednu taškařici navíc.

Palacký kdysi zavedl pojem "vulgární liberalismus". Ten je hojně naplňován mírou vrchovatou dnes. Nikde jsem nenarazil na termín "vulgární konzervatismus". Určitě to ale už někdo napsal. Oba tyhle termíny jsou naplňovány urážkami, v nichž jsou autentické hodnoty liberalismu a konzervatismu používány k zakrytí, v lepším případě vulgárností, v horším případě k maskování něčeho mnohem nebezpečnějšího a ještě více odpudivého. Vulgární liberalismus a vulgární konzervatismus jsou efektivními nástroji na diskreditaci a likvidaci liberalismu i konzervatismu, tedy nosičů hodnot, které posunuly lidstvo v zatímní historii nejdál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama