Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2022 22:13:00

Letem středoevropským světem

Letem středoevropským světem

Komentář na facebookovém profilu k aktuálnímu dění na evropské scéně.

Babiš za svého premiérování rozvinul nerozborné přátelství s největším pazdrátem z představitelů zemí EU - Orbánem. Ten zavedl Maďarsko do stále silnější mezinárodní izolace. Nyní už se uchyluje k takovým nestoudnostem, že jako jediný zablokoval schválení pomoci Ukrajině. Přitom jde o pomoc, která má udržet v chodu ukrajinské nemocnice, školy, domovy důchodců a pod. Ráno už i Jourová použila větu, že se brání použití slova "vydírání". A proč vydírá Evropu? Protože se domnívá, že evropské dotace jsou určeny pro jeho příbuzenstvo a spřízněné podnikatele. Zábleskem naděje je, že už začínají reptat i někteří jeho favorité. I ti už se obávají, kde jeho zoufalá jízda skončí. Nově guvernér tamní národní banky.

SPD by si měla za symbol své "přímé demokracie" napřímo pořídit stranické logo se symbolem pštrosa. Dlouho blahořečili Orbánovu ekonomickou politiku navázanou na Vladimíra Vladimíroviče. Jenže jeho politika  dostala úpějící MOL na kolena. PHM drahé a ještě není k dostání. Totéž s plynem atd.  Obdobným hospodářským nýmandem se ukázal být i dvojmocný exministr Havlíček. Ten se alespoň vycenil obhajobou, že komentoval situaci v Maďarsku minulý týden. A ta byla údajně "jiná". Takže je jasné, že už sudičky Havlíčka o intuici připravily docela, do běla v kolébce. Takže jeden se ekonomicky odmlčel se strčenou hlavou do písku a nově by šel  vyjednávat s Putinem kolaborační mír a druhý zase nějaké voloviny určitě vymýšlí. Ája jede na dvou koních - sociálně by dorozdala zbytky peněz ve státní kase a z druhého koňského hřbetu křičí, že kobyla táhne zadluženou kasu.

Do tažení proti všem, co ještě něco mají, se zapojil předlistopadový soudruh Pavel, toho času vyhlížející Hrad.  Ve svém mozku dospěl k názoru, že je potřeba brát, kde ještě něco zbývá. Máme prý enormně nízké daně z nemovitostí. Takže vzhůru k další budoucnosti. Vezměte si hypotéku, uskromněte se na dvacet let se svými výdaji a jen co dostavíte dům, nebo koupíte, plaťte z toho, plaťte, plaťte, vy hnusní boháči.

S poklesem teplot klesá i aktivita proruských hnojometářů v ulicích. Nově se provalilo, že v Rusku (podle plánu, jak jinak) tisknou potravinové lístky. Takže ruská nacionální dieta začíná. To bude většina populace jako proutek, což se nedá říci o populaci české. V obezitě prý doháníme Spojené státy.

Fico v sousedící cizině opět nabírá na síle. Vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny už je zapomenuta. Největším rizikem pro jeho politický restart je snad jedině případná cesta do Číny a mírová mise k Rusku z Čínské zdi.

Naposledy tam bílým praporem mával Husák a křičel z ruské strany na Maa: Mao mier, mier". Po chvilce ticha se ozvalo otrávené "veď mierim".

Tak klidný večer a věřte, že nikdy nebylo tak blbě, aby nemohlo být ještě hůř. Zvláště, když se do toho vloží Majerová Zahradníková.

P.S. Prosím, neviděli jste někde fotografii Putina, jak stojí u okna?
P.S. Víte co si Brňáci myslí o Pražácích? Vůbec nic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama