Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2022 10:09:00

Putin zničil Rusko

Putin zničil Rusko

Komentář na facebookovém profilu k Rusku.

 Putin zničil Rusko: velká část ruské armády ničí Ukrajinu a vraždí nevinné lidi. I když možná některá města obsadí, už dnes je jisté, že Putin Rusko zničil. Je to regulérní blázen. Asi nedomyslel, že éra jeho komunistických mastodontů je už nějaký čas fuč. Svět se mění a diktatury budou mít stále větší problém udržet mladé nastupující generační vlny na uzdě. Nikdo už dnes není zvědavý na šaškování, které řada režimů předváděla za tragických krvavých okolností v minulém století.

Běs, který Putin rozpoutal na Ukrajině Rusákům hned tak nikdo nezapomene. Že Putin už dnes rozvrátil Rusko je jasné. Lidé z Ukrajiny a Ruska jsou natolik svázaní za bezmála 80 roků společné existence v komunistické diktatuře, že se to blíží situaci, jako kdyby Češi masakrovali Slováky (nebo naopak). Ruské elity by se měly Putina a jeho bandy co nejrychleji zbavit, pokud mají pud sebezáchovy. A pokud se chtějí od hrůz okupace Ukrajiny co nejrychleji distancovat i morálně, musejí Putina a spol vydat trestnímu tribunálu, pokud je rovnou nepostaví ke zdi. V opačném případě budou dlouhé roky čelit takové izolaci, o jejíchž rozměrech si dnes může každý zdát.

Jejich děti si ponesou na čele Kainovo znamení viny, stejně jako se s pocitem viny potýkají dodnes Němci a řada lidí z bývalé Jugoslávie. Rusové by měli okamžitě vyjít do ulic. Pokud tak neučiní, řada jejich mladých kluků se domů vrátí v těch nakoupených pytlích, o nichž se  psalo už před přepadením. A ti, kdo přežijí si, až na nějaké to procento otrlých zabijáků, budou po zbytek života promítat před očima hrůzy války a řešit pocit viny, pokud někoho zabijí. A to i za situace, že jim gauner Putin, nebo jeho oplechovaný generál, bude na hrudě připínat metály. Osobně jsem slyšel o příběhu kluka, který za socialismu zastřelil na hranici člověka, který chtěl utéct na Západ. Když žil v bublině pohraničního útvaru, byl happy, když přijel domů na vesnici, všichni se mu vyhýbali s tím, že je vrah. Zbytek života se mu proměnil v peklo. Stíhal ho jeden malér za druhým.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama