Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2023 10:21:00

Rakousko, Rakousko, je mně z tebe ouzko

Rakousko, Rakousko, je mně z tebe ouzko

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k účasti zástupcům Ruska na zasedání Rady OBSE ve Vídni

 Média se stále rozhořčují nad Orbánovou zradou Ukrajiny. Trochu ve stínu pozornosti stojí jiný "černý pasažér" obrany demokratické části Evropy, kterou na svých bedrech nesou těžce zkoušení Ukrajinci. Tím černým pasažérem je sousední Rakousko. Ukrajině nedodává žádné zbraně s poukazem na svoji důsledně dodržovanou neutralitu. Nějakou humanitární pomoc sice poslali, ale díra do světa to není.

V souladu se svým chováním ale nyní udělali další faul. Ve Vídni se bude konat zasedání Rady OBSE. I když je zatím dodržována izolace ruských politiků, Rakousko to nyní prolomí. Pozvalo zástupce Ruska. Ukrajina už ohlásila, že se v případě účasti Ruska jednání nezúčastní a neúčast zvažují i pobaltské země a Polsko.

Myslím, že za jednací stůl by si s Rusy neměla sednout v tuto chvíli žádná slušná evropská země a rakouské chování by mělo být po zásluze "odměněno" důraznou připomínkou slušného chování. Rakousko si libuje, jak je obklopeno členskými státy NATO, které platí i jeho ochranu ze svých peněz. Za tou "důslednou neutralitou" jsou i další věci - ekonomické kšefty. Válka neválka, ve Vídni se musí dělat byznys, nebo alespoň si uchovat otevřené dveře do země ruského medvěda, až válka skončí.

Takže možná ne ouzko z toho, jak se chová Rakousko, ale smutek a naštvání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama