Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2023 10:06:00

Šíření dezinformací není otázkou stáří

Šíření dezinformací není otázkou stáří

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dezinformacím a komunistům.

 Dva, tři rozhovory a léčba naivity by mohla začít: nevím, jestli se mám smát, ale spíš asi brečet. Několik facebookových přátel mně ještě nedávno kvůli postoji k volbě prezidenta označilo za kryptoantikomunistu (mimochodem tenhle termín zněl kdysi i v poslanecké sněmovně z úst polistopadových komunistů). Ti samí jsou teď zaskočení ze dvou či tří kratičkých rozhovorů z pondělních

Reportérů, kteří mapovali pomocí Českých elfů, kdo je šiřitelem dezinformací. A světe div se, narazili na komunisty starších ročníků. Objevily se hned statusy o starých popletených lidech. Jenže šíření dezinformací není otázkou stáří, ale  celoživotního postoje komunistů a jejich etického ukotvení, či spíš neukotvení. Ti staříci přesně vědí, co dělají.  A myslím, že když se takhle chovají, tak asi i vychovávali svoje zdatné nástupce.

V naší zemi byla diskreditována privatizace státního majetku. Už se skoro nikdo nenamáhal lidem ukázat, že za drtivou většinou zlodějin stáli bývalí komunisté. To byli většinoví privatizátoři (a většinou i rozkrádači) majetku, na který vydělali svojí prací běžní lidé (většinou nekomunisté). Škoda, že obdobných reportáží je ve veřejnoprávní televizi jak šafránu a v privátních nejsou vůbec.

Možná by byli lidé zděšeni, až by někdo ukázal, jakou moc v naší zemi mají bývalí služebníci rudé diktatury a jak tisíci odstíny rudé ničí pravdu, svobodu a demokracii. A jestli tady říkám, že se komunisti napakovali, tak na opačném pólu jsou skuteční hrdinové, kteří se nedočkali ani uznání a byli odbyti pár směšnými náhradami. A ostrouhali i potomci těch, kterým komunisté rozkradli majetek po roce 48 a ještě je zavřeli  a popravovali.

Pondělní Reportéři ČT možná nechtěně ukázali jeden z tisíců dopadů nevyrovnání se s komunismem. Když nás při návštěvě, ještě Československa,  britská premiérka Thatcherová  varovala, že nepotrestané zlo bude plodit další zlo, Pithart poslouchal "trávu růst". Důsledkem polistopadové ignorance zla je hodně blbá nálada české společnosti, její rozdělení, pocity nespravedlnosti a bezcílná frustrace z přežívání. A také to, že se při každých volbách klepeme, aby se novodobá podoba proruského marastu nevrátila do naší země.

kryptoantikomunista, předseda KAN František Laudát

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama