Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2020 12:31:00

Sociálně křehká skupina musí počkat, až se vládní nemehla k něčemu zmátoří

Sociálně křehká skupina musí počkat, až se vládní nemehla k něčemu zmátoří

Komentář na facebookovém profilu k ochraně seniorů a situaci lidí, pracujících na DPP a DPČ

 Babičky a dědečkové, vy máte smůlu a DPČ a DPP si počkejte: odpudivý sociální koktejl nám tady míchá současná vláda. Prchal se ústy svého trubadúra Babiše tak dojemně lísal ve svém "státnickém" projevu k "našim" dědečkům a babičkám, až jedno oko nezůstalo suché (až na tvrdé jádro pražské kavárny). Realita po třech týdnech nouzového stavu je jiná. Nejohroženější skupina naší populace byla státem hozena přes palubu. A podle dosavadní statistiky zemřelých je už dnes jasné, že právě penzisté budou tím nejsmutnějším mementem čínské epidemie v českých zemích.

Babiš to od sebe mediálně odpinknul s tím, že se přece nebude starat o všechny domovy důchodců. Jenže, vzpomeňte si, jak měl dost času na agitky v Náchodě, na stadionu v Chomutově nebo …. Před příchodem čínské nákazy se víceméně jeho řízení země scvrklo na výjezdní potlachy a hlídání polorozkopané D1. Asi by bez něj cestáři neprohrnuli sníh, kdyby náhodou přišel. I když, jeho vládní nemehla dokázala i tohle.

A dnes se ho v další kategorii snaží dohnat jeho Schillerová. Už snad konečně pustí nějaké peníze živnostníkům, ale sociálně křehká skupina - lidé pracující na dohodu o provedení práce a na dohody o pracovní činnosti - si musí počkat, až se vládní nemehla k něčemu zmátoří. Přitom v téhle kategorii jsou často například uklízečky, které tak tak uživí svoje děti a obracejí každou korunu.

Možná by Schillerová a Maláčová měly konečně míň poskakovat před televizními kamerami na nekonečných tiskovkách a více dělat něco na ucpání děr v bárce, která už hodně nabírá vodu. Situace kolem penzistů a DPČ, DPP, lidí v exekuci ukazuje na tisíckrát ověřenou pravdu, že když jsou u vlády levičáci, tak jako první a nejvíce na to doplatí jejich voliči. Opakovaně jsem říkal socialistům ve Sněmovně, když měli ztřeštěné nápady, že by si před "sociální" měli dát písmeno "a".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama