Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2020 12:19:00

Tak prázdná, tak prázdná, tak prázdná...

Tak prázdná, tak prázdná, tak prázdná...

Komentář na facebookovém profilu k celostátnímu fóru Pirátské strany

 Kdo by neznal hit Yvonne Přenosilové z roku 68? Tak tahle úvodní slova mě napadala, když jsem sledoval víkendové sněmování mladých a nadějných - Pirátů. Tak možná 5:1 byly spřízněné komentáře, rozplývající se nad těmi mladými a neušpiněnými. Problémem je, že nám tady mediální příznivci Pirátů nabízejí blyštivý obal, z něhož už nějaký mladý neposeda cukrátko vzal a snědl, pokud tam vůbec jaké kdy bylo.

Českému druhému desetiletí XXI. století by slušelo označení "Ztracená dekáda". Pro jinou éru tohle označení kdysi použili v Izraeli, když zjistili, že potenciál tamní společnosti koncem šedesátých let se vyčerpal. Výsledkem toho hledání bylo přenastavení země a její vykopnutí na inovativního lídra světa. Kdo by neznal Start up Nation? Zato tady mladí a nadějní jen demonstrovali nicotu současné české politiky. České politiky, které chybí ucelený koncept a obsah.

Jaké jsou důsledky vyprázdněné politiky bez skutečného obsahu lze vidět v současné Praze. Vyhazování peněz často za malichernosti, v jejichž stínu leží nepovšimnuté výzvy, které čekají na realizaci. Čekají a čas běží. Je nám nabízen moderní svět (nebo spíš jeho česká karikatura), ale Praha ještě nezvládla ani ten minulý. A když říkám minulý, neznamená to, že nepotřebný. Kdyby místo desítek tiskovek a stovek studií radši už konečně někdo ze zodpovědných postavil třeba jen kilometr tramvajové tratě, bylo by líp. Sice by to za den mediálně vyšumělo, ale tisíci lidem by do života vstoupila nová kvalita. Nad dnešní českou politikou se vznáší prokletí. To prokletí nazývám NEVÝKON. Chápu, že na voliče dnes účinně zabírá reklama, lákavé sliby a hezké tvářičky s mladistvým úsměvem (občas i zchátralí hulváti). Jenže pro lepší život, nejen v Praze, potřebujeme čisté ulice, dobré chodníky a silnice, nové linky metra, opravené domy, tramvajové tratě, moderní chrámy kultury, více zeleně a dobře spravované dědictví po našich předcích.

Hit Tak prázdná, tak prázdná je českou cover verzí někdejšího italského šlágru, který v roce 66 nazpívala Caterina Caselli a jmenoval se Perdono. Perdono v českém překladu znamená odpusť mi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama