Ing. František Petrtýl

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2018 9:20:00

Středočeský kraj chce postavit dva nové úseky Labské cyklostezky

Středočeský kraj chce postavit dva nové úseky Labské cyklostezky

Středočeští radní schválili projektové záměry na vybudování dvou nových úseků Labské cyklostezky. První úsek by měl zajistit spojení obce Kly s Mělníkem a druhý spojení Neratovic s obcemi Tišice a Tuhaň.

 „Oba projektové záměry by měly být hrazeny s pomocí evropských prostředků, a proto budou předloženy do výzvy č. 20 Integrované strategie pro ITI Pražské metropolitní oblasti zaměřené na budování infrastruktury pro cyklistickou dopravu s vazbou na 50. výzvu IROP,“ informoval radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011).

Délka nových cyklostezek v cyklistickém koridoru podél řeky Labe by měla v případě úseku ČOV – cukrovar, který spojí Kly s Mělníkem činit 0,956 kilometru a v případě úseku Kozly – Tuhaň, který spojí Neratovice s Tišicemi a Tuhaní, půjde o 5,15 kilometru. Tomu odpovídají i předpokládané celkové náklady, které dosahují v prvním případě 12,8 milionu korun s DPH a ve druhém činí 48,97 milionu korun s DPH.

„V obou případech by 85 % uznatelných nákladů mělo být hrazeno z peněz EU, konkrétně z Evropského fondu regionálního rozvoje, 5 % ze státního rozpočtu a Středočeský kraj by, pokud bude ve výzvě úspěšný a dotaci na své záměry získá, hradit 10 % z celkové částky uznatelných nákladů,“ upřesnil radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011).

Se stavbou úseku cyklostezky mezi Kly a Mělníkem by chtěl kraj začít v březnu roku 2020 a dokončit jej v červenci. V případě úseku Kozly – Tuhaň by měla být zahájena realizace projektu v září příštího roku a ukončena v červenci roku 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama