Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2020 10:43:00

Napřed důchody, potom sport

Napřed důchody, potom sport

Jako děcka jsme si hráli na plácku za domem a stačilo nám to. Dnes se tzv. sportovci neobejdou bez další haly, tentokrát v Brně na to chtějí bratru 800 milionů. V době, kdy nemáme vyřešené financování důchodů to považuji za nehoráznost.

 Cožpak toto jsou úkoly státu nebo obce? Desítky milionů na podporu řevu motorek kroužících kdesi po oválu, výstavba sportovního stadionu za Lužánkami poté, co jsme ten starý téměř nechali rozpadnout – že je to odpovědnost soukromého vlastníka je pouze umytí si rukou před skutečností, že někdo je za provedení privatizace odpovědný - a nyní zase jakési monstrum pro atletiku za 800 milionů. Zásadně nesouhlasím a věřte mi, milí důchodci, kteří bojujete o každou korunu, že přeze mně by nic podobného nikdy neprošlo.

Vyřešme napřed financování důstojných penzí, zajistěme důstojné staří občanům, kteří se celý život museli namáhat jen proto, aby se ve stáří každý měsíc strachovali, přistanou-li jim na účtu alespoň nějaké prostředky na skromné živobytí.

Až najdeme konsenzus pro řešení základních sociálních otázek, pak teprve přemýšlejme, dostává-li se nám zdrojů na podporu rekreačního a sportovního vyžití těch, kteří si to přece mohou ještě sami financovat ze svých mezd. Nic proti takové podpoře, ale jedno hezky po druhém.

Což takhle dát si pane premiére ultimátum. Do vyřešení způsobu financování penzí naprostý stop stav na jakoukoliv podporu sportu, kultury a podobným zájmovým aktivitám (jistěže s výjimkou povinných odvodů). Možná, že by se tak rychleji přešlo od přežvykování prázdných frází ke skutečnému procesu realizace penzijní reformy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama