Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2017 11:25:16

Opravené školy v Židenicích se těší na nový školní rok

Opravené školy v Židenicích se těší na nový školní rok

Letošní prázdniny byly na našich židenických školách velmi rušné. Pracovalo se, modernizovalo, opravovalo, adaptovalo, zvelebovalo, vše se činilo proto, aby se dětem ve škole líbilo a učitelům dobře učilo.

 

Letošní prázdniny byly na našich židenických školách velmi rušné. Pracovalo se, modernizovalo, opravovalo, adaptovalo, zvelebovalo, vše se činilo proto, aby se dětem ve škole líbilo a učitelům a učitelkám dobře učilo.

Posuďte sami. Na Tyršově základní škole na Kuldové proběhla už pátá etapa výměny oken, z celkových šesti. Nejedná se o žádnou jednoduchou akci, neboť budova je památkově chráněný objekt období funkcionalismu s datem vzniku v letech 1931-1932 a každý zásah musí být v souladu se zásadami památkové péče. Navíc se podařilo získat dotaci z Ministerstva kultury na opravu fasády, jejíž realizace byla také ihned zahájena.

Na Gajdošce byla vybudována nová místnost pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. O inkluzi si můžeme myslet co chceme, podmínky pro její realizaci však musíme vytvářet tak jako tak.

Na základní škole Kamenačky je dokončena celková rekonstrukce tělocvičny a přestavba školního dvora. Teď už jen připravit sportovní turnaje a další akce pro potěchu těla i ducha.

V Mateřské škole Na osadě byla opravena kuchyň a vzduchotechnika a činíme vše proto, aby opravy byly ukončeny dříve, než zase přijdou děti. MŠ Sedmikráska se může pochlubit zrekonstruovanou zahradou s novými herními prvky, jistě k radosti dětí a spokojenosti učitelů.

Nejsložitější rekonstrukci prodělává mateřská škola Letní, tam bude hotovo až ke konci října a tak se děti a učitelé budou muset na první měsíce přesunout do náhradních prostor.

Suma sumárum, letní pracovní ruch končí a vše je připraveno slavnostně přivítat odpočaté žáky a pustit se zase do nikdy nekončícího procesu vzdělávání jako nejzákladnější podmínky a předpokladu pro život v dnešním světě.

A určitě se sluší, abychom vyjádřili vděčnost za rozvoj škol a jejich nové příležitosti také současné židenické radnici a především zodpovědné místostarostce, paní Ing. Monice Doležalové (KDU-ČSL), která vzdělávání věnuje maximální pozornost. Jaký to rozdíl proti radnicím minulým, kdy školství v Židenicích úpělo pod těžko skrývaným amatérismem a všeobjímajícím nezájmem a stagnací.

Popřejme tedy žákům i učitelům a učitelkám hezký a příjemný návrat do školních lavic i ke katedrám a přejme si, abychom společně vytvářeli prostředí, v němž se nám bude dobře a spokojeně pracovat a které dokáže kvalitně připravit naši nejmladší generaci pro studium na středních a vysokých školách a pro život v naší krásné, bohaté na tradice i kulturu, a nikým nenarušované evropské civilizaci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama