Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2018 14:30:31

Proč?

Proč?

Jak hospodaří stát můžeme vidět třeba na dálnici D1 po troše sněžení. Co dokáže církev dokládají miliony turistů, kteří obdivují památky, jež po staletí svého hospodaření církev po sobě zanechává.

 

Debatu o zdanění církevních restitucí považuji za ostudnou. Aktuální stav na dálnici D1 je krásným výrazem hospodaření státu. Miliardy létají vzduchem, ale jen si dovolí trošičku a k překvapení všech zodpovědných činitelů zasněžit, zastaví se doprava, dálnice je neprůjezdná přes kolony kamionů a řidiči pospávají v kabinách na povinné přestávce, aby dále komplikovali průchodnost dopravní tepny. Dokonalý chaos za státní peníze.  Kalouskovy složenky, které nám kdysi přibyly do schránek, pak jsou číselným vyjádřením schopnosti státního hospodaření.

O církvi si můžeme myslet, co chceme. I ti největší odpůrci však možná uznají, že nejkrásnější národní památky a hodnoty nevznikly povětšinou z financí státu, ale z financí církve a šlechty.

Co bylo ukradeno, mělo by být vráceno, a to bezpodmínečně a bez obolusů placených do děravé státní kasy. Zatímco státní aktiva se vypaří jako pára nad hrncem a zůstane po nich jen pachuť zmaru a bezvýchodnosti, církevní aktiva přetrvávají po staletí. Myslíme na příští generace? Pak podporujme takové instituce, které hodnoty tvoří, a nikoliv takové, které je boří. Faktem je, že komunisté v historii zlikvidovali a zničili, co se dalo. Včetně lidských životů. Ale ostatní příznivci zdanění? Jejich postoj nechápu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama