Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2018 12:52:10

Rozumná volba senátorů

Rozumná volba senátorů

Vítám volbu senátora Kubery do čela Senátu. Vítám volbu člověka, který se více řídí vlastním zdravým rozumem než stranickými poučkami a zaběhnutými klišé.

 

Jsem rád, že se našli tři odvážlivci usilující o funkci předsedy senátu. Mám raději, mohu-li si vybrat, než když je mi nabídnut společný kandidát (Národní fronty). A to stejně na úrovni senátu jako třeba při volbě předsedy nebo orgánů místní organizace KDU-ČSL. Já jsem v případě druhém tuto možnost neměl (byť jsem se svým návrhem protikandidáta o ni pokusil), senátoři v případě prvním se této možnosti těšit mohli.

Myslím si, že se nakonec rozhodli správně. Předností pana senátora Kubery je dlouhodobá stopa ponechaná na politické mapě, preference vlastního rozumu před naučenými frázemi, pseudomoudrými klišé a politickými dogmaty a konečně slušnost a bezúhonnost, s nimiž tak dlouhá léta vydržel na politickém vrcholu. Kolik současných politiků se může takovým záznamem pochlubit?

Nový předseda Senátu je určitě výraznou individualitou, jejíž činnost a názory včetně určité nezávislosti odvíjející se od dlouhodobé preference voličů, mohou Senátu zajistit potřebnou míru vážnosti, kterou v době rostoucí politické agresivity, nesnášenlivosti a extrémismu politický systém potřebuje. Byť role druhé parlamentní komory má své veliké limity, doufám, že s novým předsedou bude zajištěno, aby i v těchto mantinelech nadále plnila svou prioritní úlohu, a to je ochrana svobody demokracie v naší zemi. I od toho se přece odvíjí ta neuvěřitelná vymoženost diskuse a názorů na těchto stránkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama