Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2018 14:04:15

Z veřejného krev neteče

Z veřejného krev neteče

Splácení dluhů po motocyklové velké ceně Brna z městského rozpočtu je nehospodárným vynakládáním veřejných zdrojů. Platit by měli ti, kteří na velké ceně vydělávají.

 

Srdce krvácí, oči bolí, když to člověk čte. Ztráta podniku nesoucího název „motocyklová Grand Prix“ činí 31 milionů. Občane, podnikateli, důchodče, vědecký pracovníku, učiteli, hádej, kdo to zaplatí. No přece ty, ze svých daní. Daní, jejichž výše nás pomalu přibližuje k šampionům Evropy. Kdo jiný by to také mohl/chtěl zaplatit? Firmy přece musí být hospodárné. To jen veřejná instituce může rozhazovat s tím, že on to přece občan chce a zaplatí….Promotéři se nabalí a tobě občane zůstanou zalehlé uši a slzy pro pláč. Však vzpomeňme na ne tak dávné hospodaření pořadatelů jakéhosi lyžařského mistrovství v Liberci. Skončilo dluhem 399 milionů. Kupuje pan Křetinský drahé posily pro Spartu? V pořádku, se svými zdroji ať si nakládá podle svého uvážení. Našim zastupitelům je však třeba připomenout, že nehospodaří se svým, byť to tak často možná pojímají, ale s naším majetkem. A podle toho by se k němu měli chovat. To je s hospodárností při jeho vynakládání a s účelností a užitkem pro nás občany. Dotování velké ceny hospodárné není a užitek pro nás občany není přiměřený vynaložené částce. Takže milí zastupitelé, a rád apeluji hlavně na své kolegy, když už se naše místní brněnská ODS, a usuzuji tak třeba z jejího vztahu k financování divadel, patrně rozešla s tradicí konzervatismu a obezřelosti při vynakládání veřejných zdrojů, zastavte to. Podpora velké ceny totiž není podpora Brnu, ale jen podpora lidem, kteří kolem podniku velká cena tancují. Nic proti tomu, ale tancovat by měli stejně jako v případě pana Křetinského ve Spartě za své nebo hledat sponzory jinde než ve veřejné sféře. A ušetřené peníze vložme raději na podporu sportování mládeže nebo tvorbu architektonických prvků, které z našich náměstí udělají návštěvnicky přitažlivá místa a nikoliv buzerplacy.

Podpora zdravotnictví, školství nebo sociálních věcí je institucionalizovaným výrazem solidarity občana vůči občanovi. Rozumím a souhlasím. Podpora motocyklových závodů je rozhazování peněz, které musí někdo vydělat. Chápu, že z veřejného krev neteče, ale nelíbí se mi to a nesouhlasím s tím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama