Ing. Jan Bauer

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2021 13:57:00

Že je dnes kurzarbeit symbolem blamáže a bramboračky, není chybou sněmovny

Že je dnes kurzarbeit symbolem blamáže a bramboračky, není chybou sněmovny

Projev na 85. schůzi Poslanecké sněmovny 19. února 2021 k zákonu o zaměstnanosti

 Vážené kolegyně, kolegové, kdyby vás teď poslouchali nebo viděli naši němečtí kolegové, jakou blamáž a jakou bramboračku jste udělali z kurzarbeitu, tak mám pocit, že by se snad i museli ohradit proti tomu, že jsme si vypůjčili jejich německé slovo pro jejich velmi funkční zákon.

Já bych chtěl říci, že to, že dnes kurzarbeit je symbolem blamáže a bramboračky, není chybou Poslanecké sněmovny. Vůči tomu bych se chtěl opravdu velmi ohradit. My jsme jako Občanská demokratická strana - a já mám pocit, že snad poté, co jsem viděl půlroční diskusi na jednání sociálního výboru, tak možná mluvím za celou opozici - my jsme k tomu byli mimořádně vstřícní, všichni jsme se účastnili kulatých stolů a dopředu jsme avizovali vládní koalici, že tato země si zaslouží funkční kurzarbeit, že jsme připraveni přinášet případně nějaké pozměňující návrhy a přejeme si, aby tato země tento zákon měla. Bohužel vy, to znamená především vládní koalice, jste z toho skutečně udělali bramboračku.

Já se k tomu nechci vracet, protože ve druhém čtení jsem tady řekl, co se tady odvíjelo od jara loňského roku, o tom, jak nás tady paní ministryně přesvědčovala na podzim letošního roku (?), že se musí ten původní návrh schválit ve stavu nouze, který schválila vláda.

Já si myslím, paní ministryně, že už nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem a prostě ten první dojem jste pokazila.

Na druhou stranu, abych řekl nějaký pozitivní názor - my jsme opět připraveni být konstruktivní. Samozřejmě se chceme a budeme účastnit všech kulatých stolů, jak jsme se chovali v minulosti, ale bohužel ta pachuť, že nejste schopni představit této Sněmovně a české veřejnosti nějaký smysluplný a funkční zákon, ta tady bude neustále mezi námi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama