Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2014 14:01:09

Senát PČR projednal daňové změny

Senát PČR projednal daňové změny

Na programu schůze Senátu byl z daňových zákonů zařazen nejen zákon o daních z příjmů, zákon o DPH, ale i norma o zdanění investičních fondů.

Senát PČR schválil novelu zákona o daních z příjmů, která zvyšuje daňovou slevu na druhé a další dítě a navrací slevu  na dani pracujícím důchodcům. Současně s tím omezuje výdajové paušály živnostníků ve výši 60 a 80 procent na dva miliony korun.

Podle očekávání prošlo i zavedení třetí sazby DPH ve výši 10 %. Tato sazba DPH se má od příštího roku vztahovat na knihy, kojeneckou výživu a léky. Potraviny budou i nadále spadat do 15% sazby. Od roku 2015 budou tedy platit 3 sazby DPH ve výši 10, 15 a 21 %. 

Všechny normy nyní dostane k podpisu prezident, platit by měly od ledna.   

                                        

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama