Ing. Jan Horník

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2018 15:34:00

Andrej Babiš není nějaký bůh

Andrej Babiš není nějaký bůh

Projev na 2. schůzi Senátu 15. 11. - Stanovisko k současné politické situaci.

Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, no, my se tím zabývat přece musíme. My máme dbát na ústavnost této republiky. A není přece možné se hájit tím, že část obyvatel dala Andreji Babišovi svůj hlas a de facto si ho zvolila do nejvyšší funkce, a tím se hájí. To přece takhle nemůže být. Kterýkoliv jiný občas, který bude trestně stíhaný, jako je Andrej Babiš, by podle mne nepřijal nabídku kandidovat na nejvyšší funkci. To se přece nemůže stát naprostou normální zvyklostí v této republice. To je někde úplně mimo mísu, mimo mé chápání. Ale budiž.

Co se týče ostatních obžalovaných v této kauze, nebo těch, kteří byli zproštěni, konkrétně pan Faltýnek, že na něj byl dělán jakýsi hon možná mediální. Ale on byl osobou veřejně činnou a velmi vysoce postavenou, a je doposud. Čili on musí strpět jistou míru tlaku, který na něj kladou média, který na něj kladou občané, kteří mají jiný názor. On do této funkce, a my všichni tady v Senátu jsme šli a musíme počítat s tím, že se nezalíbíme určité skupině obyvatel a že tlak na nás bude vyvíjen, a i soudy podle toho samozřejmě rozhodují. Proto tyto osoby musí strpět vyšší míru tlaku, který je na ně činěn.

Nicméně nazpátek k Andreji Babišovi. Andrej Babiš nikdy neměl být zvolen premiérem České republiky. Je pravda, že jsme asi promarnili svůj čas, že jsme se měli ozvat s takovýmto usnesením o hodně dříve.

Ale nastalo to až pod tíhou dalších věcí, které se objevují ve veřejném prostoru, a člověk, který ovládá část médií v ČR, tak by neměl mít možnost nejenom přes svá média, ale i přes svou funkci ovládat orgány nebo skrytě ovládat orgány činné v trestním řízení. A to je ten vzkaz, který my tady dnes, pokud toto usnesení přijmeme, těmto orgánům vzkážeme, že stojíme za nimi, že není nějaký bůh Andrej Babiš, že tady jsou ještě lidé, kteří mají jiné smýšlení, a minimálně si dovolím tvrdit, že to je cca 50 % obyvatel této země, protože ta země je rozdělená napůl, je polarizovaná, bohužel tomu nepřidává pan prezident. Ti, kteří budou hlasovat pro toto usnesení, tak hlasují za jinou, druhou polovinu národa, která tyto věci bere jako za nemorální a nechce s nimi mít nic společného. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama