Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2019 22:22:00

15 měst, 13 států. Byli jsme slyšet

15 měst, 13 států. Byli jsme slyšet

Spolu s evropskými volbami se uzavírá i klání volebních lídrů šesti celoevropských politických uskupení.

Letos se jej jako vůbec první Čech zúčastnil Jan Zahradil, kterého do souboje vyslala Aliance evropských konzervativců ACRE, třetí nejsilnější celoevropská strana.

„Kampaň s heslem ‚Retune the EU‘ jsem zahájil 28. listopadu v Bruselu,“ shrnuje Jan Zahradil. „Od té doby jsem projel patnáct měst ve třinácti evropských státech, vystupoval na dvanácti konferencích a vyšlo o mně na sto třicet článků v evropských médiích, z toho bylo padesát profilových a programových rozhovorů. Můj volební spot shlédlo na sociálních sítích na půl milionu uživatelů. Byla to skvělá příležitost být slyšet a vysvětlovat, jaké změny unie potřebuje, aby se vrátila nohama na zem a začala konečně sloužit potřebám svých členů a obyvatel.“

Jan Zahradil se zúčastnil také pěti velkých debat tzv. „spitzenkandidátů“. Debatu v nizozemském Maastrichtu sledovalo online dvanáct milionů diváků, poslední debatu v Bruselu současně vysílalo dvaadvacet televizních kanálů.

„Rozdíly mezi ostatními volebními lídry jsou minimální. Všichni pocházejí ze západní Evropy a všichni chtějí více moci pro Brusel a velké hráče a méně pravomocí pro členské státy. Byl jsem tak jediný, kdo vystupoval za rovnoprávné postavení všech evropských států, a byl jsem také jediným hlasem států střední Evropy,“ uzavírá Zahradil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama