Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 11:40:00

Covidovou krizí se Evropská unie střelila do obou nohou

Covidovou krizí se Evropská unie střelila do obou nohou

Komentář na facebookovém profilu k očkování ve Velké Británii a Evropské unii.

Je na místě konstatovat, že covidovou krizí se Evropská unie střelila do obou nohou tak, jako ještě nikdy předtím - ani za finanční + bankovní krize, ani za migrační krize. A to doslova před celým světem, který tu ztrátu kredibility sleduje v přímém přenosu.

Až začnou v Británii před létem rozvolňovat, zatímco v EU budou stále platit různé druhy lockdownů a vakcinace se dál povleče šnečím tempem, bude to ještě patrnější.

Že prý EU nemá potřebné “kompetence”, je výmluva stejně trapná jako kdykoliv předtím. Žádné nové nepotřebuje. Po Evropské komisi se chtělo jediné: aby jednala se stejnou předvídavostí jako britská vláda, zajistila včas a v dostatečném množství vakcíny pro celý kontinent a rychle je rozdělila mezi členské země. V těchto vakcinačních závodech EU jasně prohrála. Jsem zvědav, jaké dlouhodobé dopady na vztah členských zemí a jejich obyvatel vůči celému integračnímu projektu to bude mít.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama