Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2021 19:21:00

Značná část státního aparátu i médií si vysloužila dlouhodobou nedůvěru

Značná část státního aparátu i médií si vysloužila dlouhodobou nedůvěru

Komentář na facebookovém profilu k příčinám konfliktům ve společnosti

 Téma, o kterém na fb zásadně nepíšu, tedy jen výjimečně, kvůli tomuto průzkumu: 15-20 % lidí je prostě antivax tábor, co se naočkovat nedá. Sestimsmiřme. Nepřesvědčí je žádná informační ani propagační kampaň, mají “jasno” po svém. Nemá cenu nad tím lkát, utrácet peníze za kreativu, reklamu, videa, nebo dokonce jít do státního nátlaku - tohle všechno je jen zatvrdí.

Co má cenu, je usnadnit co nejvíc očkování těm, co chtějí (nebo váhají), navýšit kapacity, celé to urychlit, ať máme proočkovanost aspoň těch 85 % populace. A zavést organizačně a logisticky taková opatření, aby se ten proces mohl kdykoliv periodicky zopakovat - protože pravidelné přeočkovávání bude zjevně nutné, alespoň několik příštích let, možná trvale.

Osobní povzdech na závěr:
Konfliktních témat je ve společnosti dost - nikdy bych si ale netipoval, že tak běžná a banální věc, jako je (podle mě) očkování proti nakažlivé chorobě, jim bude vévodit. Nebo spíš že se stane náhradním kanálem pro odvedení hlubších společenských frustrací, skrytých pod povrchem. Svádět to na fake news a dezinfo je alibismus.
Nejen značná část státního aparátu, ale i značná část médií si svým dlouhodobým působením vysloužily taktéž dlouhodobou nedůvěru u větší než malé části společnosti. Toto je výsledek. A korunu celému zmatku nasadily desítky vzájemně se překřikujících expertů, kteří neukrotili svá ega, denně chrlili protichůdná stanoviska, a ještě sebezálibně na celé této vlně surfovali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama