Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2013 19:46:40

Klaus má skalpel, Nečas botox

Klaus má skalpel, Nečas botox

Klaus vynadal vládě, Klaus dal vládě na frak, Nečas si to nenechal líbit. To jsou titulky článků, které popisují včerejší přednášku bývalé hlavy státu na dni VŠE. Sprostota pod nimi je nepublikovatelná a hloupost řady přispívajících neuvěřitelná.

Václav Klaus neřekl před absolventy Vysoké školy ekonomické (ke kterým se také hrdě hlásím) nic jiného, než to, co řada myslících lidí ví, vidí a žije. A sice, že naše země nedrží krok se světem, že vláda je rozhádaná, slabá a neschopná, že ekonomika České republiky jde ke dnu, a že masivní vazba na země EU a euro je cestou do pekel. Souhlasím. A také souhlasím s tím, že tento stav nelze změnit kosmetickou korekcí, ale jen skutečnou operací. Odbornou, odůvodněnou, rychlou. Postavenou na svobodě, parlamentní demokracii a respektu k ekonomické realitě.

Nečasova vláda možnost provést takovou operaci dostala. Namísto skalpelu transformace, který jí dali voliči v roce 2010 do ruky, zvolila zbaběle botox zvyšování daní, zpackaných reforem a poklonkování Bruselu. Botox se vstřebal, ekonomika je v horším stavu, než když vláda nastoupila a musí přijít skalpel.

Když jsem včera poslouchala a pozorovala ve Vencovského aule VŠE Václava Klause, dala jsem mu za pravdu. Chci v této zemi svobodně žít, chci tu pracovat, být zodpovědná za sebe i svou rodinu. Nechci platit solárníkům jejich byznys, nemakačenkům teplá úřednická místa ani sociální turistiku nepřizpůsobivých občanů, kteří vysávají náš sociální systém. Nechci vyplňovat další a další formuláře,  jíst hnusy se silniční solí a bát se, že si nás válečníci spletou s Čečnou.  

Jsem přesvědčená, že bychom měli Václavu Klausovi skalpel do rukou opět svěřit. Ostatní prokázali, že neumějí píchnout ani ten botox...

A než mi začnete sprostě nadávat, vzpomeňte si na ekonomické prostředí první poloviny 90tých let!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama