Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2013 19:14:00

Nárok na slušný život pro všechny je populistický výmysl a lež

Nárok na slušný život pro všechny je populistický výmysl a lež

Každoročně přicházíme na 1. máje položit květiny na místo, kde se v Praze poprvé slavil Svátek práce. Suverenita je pravicová politická strana a práce je hodnotou, kterou prosazujeme a ve kterou věříme.

Proto budeme vždy na straně těch, kdo pracují. Ti budou mít v naší politice vždy přednost před povaleči a lenochy. Z výsledků práce pilných lidí nikdy nebudeme uplácet ty, kteří pracovat nechtějí a nebudou. To dělají politici jak u nás, tak v řadě zemí EU. A výsledek? Česká republika i Evropská Unie neprosperují, ale chudnou.

Víme, že bez usilovné práce nikdy nic nevznikne. Víme, že poctivá práce má být poctivě odměněna. Víme, že bez práce nemůže prosperovat ani rodina, ani firma a ani stát. To jsou prostá, ale bohužel stále méně samozřejmá konstatování. Zato stále hlasitěji zní nejhrubší populismus a lež současnosti – věta, že všichni mají nárok na slušný život. O práci ani slovo.

Jsem přesvědčená, že onen pomyslný nárok na slušný život nemají mít automaticky všichni lidé bez rozdílu, jak se nám snaží zbabělí politici a mainstreamová média namluvit. Na slušný život má nárok jen ten, kdo pracuje nebo ten, kdo kvůli nemoci a stáří pracovat nemůže. Nárok na slušný život nemá nikdo, kdo se o něj sám nepřičiní a práci se programově vyhýbá.

To je při příležitosti dnešního svátku práce vzkaz Suverenity těm, kteří chtějí jen parazitovat na práci druhých, aniž by sami přiložili ruku k dílu.

A je to také vzkaz všem politikům, kteří svou podporou lenosti a nezodpovědnosti ničí tržní ekonomiku a likvidují tak v České republice i v Evropské unii podnikatelské prostředí a pracovní místa.

Jana Bobošíková
předsedkyně Suverenity SBB

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama