Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2013 9:56:27

Okamurovi zhatil možnost kandidovat špatný zákon

Okamurovi zhatil možnost kandidovat špatný zákon

Suverenita (SBB) bere na vědomí, že přímá volba prezidenta proběhne v řádném termínu.

Naplno se však projevily důsledky špatné legislativy, zejména prováděcího zákona o volbě prezidenta republiky. Suverenita (SBB) na ně od samého počátku poukazovala a předpokládala, že mohu vést až k znevážení celé volby. Od samého počátku jsme tvrdili, že tento zákon zřejmě není protiústavní, ale je prostě velmi špatný. „Sama nejlépe vím, k jakým poškozením kandidátů může na základě nejasné legislativy dojít a nikomu to nepřeji,“ uvádí k tomu předsedkyně Suverenity a kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková.

V případě senátora Okamury je zřejmé, že jeho kandidatura má zřetelnou podporu části voličů. Z hlediska demokratických principů proto považujeme za nešťastné, že tito voliči nebudou moci svou podporu vyjádřit v samotných volbách. Výsledky volby prezidenta republiky tím mohou být do jisté míry negativně ovlivněny.

JUDr. Václav Musílek
místopředseda Suverenity (SBB)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama