Ing. Jaromír Kohlíček, CSc.

  • KSČM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2019 11:15:35

Venkov.

Venkov.

Venkovská idylka dostává stále větší trhliny.

Krásný klid, příroda… To je základní představa, kterou již řadu let vidíme v romantickém líčení zapadlých koutů světa.

         Bohužel – realita tak přímočaře krásná není. Za posledních 30 let zmizela z venkova řada firem, v zemědělství a v lesnictví zaniklo více než 75 % pracovních míst. A aby se to nepletlo, tak jeden čas se dopravní obslužnost radikálně zredukovala. Noční vlaky jsou výjimkou, autobusové spojení končí v sedm večer. Potřebujete ze vsi na odpolední směnu do města? Pokud spojení nezajišťuje zaměstnavatel, zapomeňte takový hloupý nápad. V sobotu a v neděli spojení do malých míst není a starostové některých malých obcí tuto věc vzali do vlastních rukou.

         Hledáte poštu? Tak tímhle směrem – přes les a pár potoků. Byla tu naposled před 20 lety. Pak zmizela i ze sousední vsi.

         Chcete si nakoupit? Jak naivní myšlenka. Obchod zmizel před deseti lety. Zajeďte si do Německa – je to jen pět kilometrů. A dopravní obslužnost? Pořiďte si auto nebo něco podobného. Lékař? Asi špatně slyším – kde chcete tady hledat doktora?? Zubní? Ještě horší. Ale přes hranice jezdí jeden náklaďák za druhým. Idylka se nám trochu pokazila. Kvůli těm náklaďákům je ale silnice v zimě slušně ošetřena. Tak alespoň něco pozitivního.

V Praze se pánové a dámy diví, že se nám venkov vyklidňuje. Je to tak těžké na pochopení? 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama