Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2021 20:52:00

Amatérský sport dlouhodobě podporuji. Nesmíme zapomínat na jeho financování

Amatérský sport dlouhodobě podporuji. Nesmíme zapomínat na jeho financování

Lidovecká senátorka Jaromíra Vítková požádala o možnost prezentace Asociace malého fotbalu v Podvýboru pro sport v Senátu. Ten se sešel 8. září za účasti výkonného ředitele Asociace Jana Pinkava.

„Amatérský sport dlouhodobě podporuji a nesmíme zapomínat ani na jeho financování,“ uvedla senátorka Jaromíra Vítková.

„Finanční podporu od Národní sportovní agentury potřebují i další amatérské sporty, spolky a organizace. Na tomto usnesení jsme se ve výboru shodli. S předsedou Národní sportovní agentury jsem i konzultovala několik konkrétních záležitostí,“ sdělila senátorka Vítková.

Jako jeden z bodů programu prezentace bylo představení Asociace malého fotbalu, kde přítomný výkonný ředitel Asociace Jan Pinkava představil jejich činnost a aktivity. Asociace sdružuje asi 60 tisíc členů. Tito členové se organizují v regionálních a oblastních svazech. Senátorka Jaromíra Vítková navrhla dvě usnesení k tomuto bodu.

„První usnesení se týkalo potřeby podporovat amatérský sport a zejména motivovat děti a mládež ke sportu. Podvýbor doporučil Národní sportovní agentuře, aby zvýšila finanční podporu amatérskému sportu. Dále Podvýbor žádá Národní sportovní agenturu o předložení plnění stanoveného rozpočtu financování sportu na rok 2021 a představení přehledu financování sportu na rok 2022. Druhé usnesení se týkalo slavnostního setkání malého fotbalu v Senátu, které by se mělo konat 1. února. Tato usnesení postoupíme Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, který je nadřazen Podvýboru pro sport,“ doplnila senátorka Vítková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama