Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2021 14:33:00

Bojuji za Stálou mezirezortní skupinu pro předškolní vzdělávání

Bojuji za Stálou mezirezortní skupinu pro předškolní vzdělávání

Senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL) se dlouhodobě snaží o zřízení Stálé mezirezortní skupiny pro předškolní vzdělávání.

 Již v červenci 2020 iniciovala zřízení této skupiny, po které volá odborná veřejnost, zástupci mateřských škol, dětských skupin a další.

„Vyvolala jsem jednání s novým ředitelem odboru základního vzdělávání a mládeže MŠMT Michalem Černým a setkali jsme se 2. listopadu v Senátu. Vysvětlila jsem panu řediteli záměr zřízení Stálé mezirezortní skupiny a předala jsem mu také příslušné usnesení Senátu. Jsem připravena se sejít s příslušnými odborníky a zahájit diskuzi na důležitá témata v předškolním vzdělávání. Jde například o to, že dětské skupiny jsou v gesci MPSV a mateřské školy v gesci MŠMT. Problémy byly i v době koronaviru, a to s financováním a velkou administrativou. Kromě toho jsme diskutovali o velké revizi Rámcových vzdělávacích programů (RVP) v základním vzdělávání,“ uvedla Vítková s tím, že posílit je třeba i polytechnické vzdělávání, brannou výchovu a osvětu k architektonickému dědictví.

„Nyní je revize RVP v základním vzdělávání na začátku, ale jistě tato témata stojí za prodiskutování,“ sdělila senátorka Vítková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama