Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2021 8:36:00

Senátorka Vítková dává příležitost mladým umělcům

Senátorka Vítková dává příležitost mladým umělcům

Lidovecká senátorka Jaromíra Vítková se věnuje podpoře kultury dlouhodobě. V minulých týdnech tak zajistila vystoupení okresních umělců přímo v Senátu.

 Vystavuje zde například boskovická rodačka a výtvarnice Magdaléna Roztočilová a další příležitost dostane mladá hudební skupina Pružiny.

Během léta mají jednotliví senátoři možnost představit hudební či pěvecká uskupení ze svých volebních obvodů v areálu Senátu. Letovickému sboru Carpe diem dala senátorka Vítková příležitost už 1. července. „Letovický sbor pod vedením Karla Pecháčka znám řadu let a bylo mi potěšením je představit přímo ve Valdštejnské zahradě,“ sděluje senátorka Vítková.

Podobnou příležitost dostala i boskovická rodačka a výtvarnice Magdaléna Roztočilová. Její výstava „Tajemství zahrady“ představuje několik mozaik, ale i sochu, všechna díla jsou navíc volně inspirována knihou Genesis. „Člověk a příroda jakožto jedno stvoření. Dnešní doba by měla být prodchnuta tímto příběhem, protože nám ukazuje naši jednotu, jednotu ducha a těla. Téma jednoty v mnohosti je charakteristické pro moji práci,“ uvádí Magdaléna Roztočilová v textu na úvod výstavy.

Příležitost dostane i mladá skupina Pružiny. Koncert se bude konat v rámci kulturního léta v neděli 22. srpna ve Valdštejnské zahradě. Kapelu tvoří pětice mladých lidí z Boskovic. Folkové písně současných interpretů mají v jejich podání velkou popularitu u posluchačů všech věkových kategorií.

„V rámci mého působení v Senátu velice ráda dávám příležitost hudebním uskupením i umělcům ukázat svoje kvality v Senátu. Je to určitě zajímavá zkušenost, která se jim může v budoucnu zúročit,“ zakončila senátorka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama