Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2020 7:32:00

Šijeme roušky pro pracovníky Domova pro seniory

Šijeme roušky pro pracovníky Domova pro seniory

V naší republice se objevil obrovský nedostatek roušek pro všechny obyvatele v souvislosti s bojem proti koronaviru.

 Díky iniciativě mnoha jednotlivců, spolků, organizací a dalších ochotných lidí vzniklo tzv. „šití roušek“, do kterého se aktivně zapojila i senátorka za KDU-ČSL Jaromíra Vítková.

„I já jsem se zapojila a s dalšími dobrovolnicemi jsme ušili za 2 dny 105 roušek pro pracovníky Domova pro seniory v Černé Hoře. Další roušky šijeme dál. Díky této obrovské občanské iniciativě, která vzešla mezi lidmi, pokrýváme místa, kde roušky chybí. V této době to byla nejrychlejší pomoc potřebným," uvedla senátorka, která využila své zkušenosti z mladých let, kdy bylo běžné, že se doma šilo oblečení pro celou rodinu.

„Pozitivní bylo, že se přidaly vrstevnice a v malé skupince jsme našily větší množství roušek. Vlastní materiál jsme si přinesly každá z domova. Srdečná atmosféra a vzájemná podpora mezi sebou nechyběla v této těžké době. Tato akce nás obohatila i duševně a při práci jsme se i zasmály. Vznikla na dva dny tzv. parta hic, ve které se zapojila i moje asistentka i její maminka s kolegyněmi učitelkami ZŠ Boskovice Sušilova,“ přiblížila s úsměvem Vítková.

„Tímto bych chtěla vyjádřit velké poděkování všem, kteří se do této aktivity zapojili a pomohli svým blízkým či tam, kde to potřebují,“ dodala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama