Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2021 15:45:00

Špatný mobilní signál nedovolí občanům dokončit registraci k očkování

Špatný mobilní signál nedovolí občanům dokončit registraci k očkování

Zaregistrovat se k očkování může být pro mladé lidi zvyklé pracovat s počítačem hračka. Ale zejména starší generace není tak technicky zdatná, proto často potřebuje pomoci.

 Pokud máte šikovné děti a vnoučata, tak to pro Vás nemusí být ani tak velký problém projít všemi kroky registrace. „Každý občan tuto výhodu ovšem nemá a někdo je na to sám a bez bližší pomoci, natož pak když bydlíte v obci, která není dostatečně pokryta mobilním signálem. Registraci k očkování je potřeba potvrdit přes SMS, kde Vám přijde příslušný PIN. A co občané, kteří bydlí v obcích, kde je signál tak malý, že by museli běhat s mobilem pořád na kopec? Zde se o to více projevuje problém nedostatečného pokrytí mobilním signálem, který řeším již od loňského roku,“ sděluje senátorka Vítková, která nejprve řešila problém u dvou tří obcí a pak oslovila všechny obce obvodu Blansko.

„S větším či menším problémem s mobilním signálem bojuje asi čtyřicet obcí mého obvodu. Starostové obcí nemohou například využívat elektronického bankovnictví, je problém zavolat jednotky záchranného systému. Minulý rok jsem udělala v červnu setkání se všemi zainteresovanými stranami a zástupci obcí. Dále jsme se společným dopisem obrátili na hlavní představitele Ministerstva průmyslu a obchodu a Českého telekomunikačního úřadu. V listopadu jsem iniciovala schůzku s předsedkyní Rady ČTÚ Hanou Továrkovou a předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou ohledně novely zákona o elektronických komunikacích. Máme nastíněno systematické řešení, kde by se vysoké náklady, které nejsou schopny samy obce unést, rozdělily mezi operátora, obec a stát přes radiokomunikační účet,“ informuje senátorka.

Senátorka Vítková toto téma předložila do Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a svolala jednání. „Systémové řešení má svůj vývoj a nebude to jednoduché dotáhnout do konce, ale věřím, že se mi podaří posunout to tak, aby obce měly lepší podmínky a možnosti zabezpečit své občany dostatečným signálem,“ zakončuje Vítková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama