Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2021 17:15:00

V České republice není jenom řeka Bečva

V České republice není jenom řeka Bečva

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 21. dubna 2021 – Návrh na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k ekologické katastrofě na řece Bečvě

 Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážený pane ministře,

já na úvod řeknu pouze několik čísel. Dvacet, třicet osm, čtyřicet, šest. A jedno neznámé číslo. To je totiž, to neznámé číslo je počet podezřelých, ale nikoliv usvědčených. Tento případ řešíme půl roku a policii to bude minimálně ještě půl roku trvat. Ale já tady nestojím, abych hodnotil šetření. Biologická havárie se stala a já chci, aby se neopakovala.

Pane ministře, vy jste nastínil, že řeka Bečva bude osazena senzory, které budou řeku monitorovat. To je chvályhodné. Ale nedostatečné. Tudíž v České republice není jenom řeka Bečva. A chceme-li předejít podobným haváriím, musíme monitorovat všechny toky. Nemusí to být vůbec drahé zařízení. Dnes prakticky v každém domě funguje bez problémů požární hlásič. Navrhuji, aby na každém toku bylo podobné jednoduché čidlo, které by trvale měřilo elektrovodivost vody a pH. Údaje z těchto čidel by se ukládaly na server a zde pak bude možné v čase zaznamenat jakoukoliv odchylku.

Pokud tato odchylka od normálu překročí stanovenou mez, dá signál odpovědným pracovníkům povodí, pracovníkům hasičů, rybářům a dalších složek pro zahájení nápravy. Ti pak nebudou muset čekat, až ryby zahájí stávku a začnou plavat břichem nahoru.

Já vám děkuji za (nesroz.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama