Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2019 23:02:58

Pracovníky černošického úřadu mi nepřísluší ani komentovat

Pracovníky černošického úřadu mi nepřísluší ani komentovat

Prohlášení hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové

Jako středočeská hejtmanka sloužím především České republice a svému regionu. Jsem přesvědčena, že pracovníci černošického úřadu jsou profesionálové, kteří se řídí zákony České republiky. Nepřísluší mi ani komentovat, ani zpochybňovat jejich práci a úřední rozhodnutí.

Během svých pravidelných návštěv Washingtonu i Bruselu jsem často diskutovala o politické a společenské situaci u nás. Ujišťovala jsem naše partnery, že právo a zákon jsou neotřesitelné pilíře, na kterých stojí náš systém. Věřím, že dobré jméno naší země v zahraničí je v zájmu všech občanů České republiky, a tedy i všech politických stran a jejich zástupců.

Ke správnímu řízení, které běží ve věci údajného střetu zájmů Andreje Babiše, se nemohu vyjadřovat a ani do něj nemohu zasahovat. Jedná se o úkony statní správy, které nepodléhají politickému vlivu, ale jsou na něm naopak nezávislé. To je zákon, který hodlám dodržovat. Zásadně odmítám, že bych se jakkoli snažila ovlivnit výkon statní správy, a to v jakémkoliv případě. Nejen ve správním řízení, které se týká Andreje Babiše.

Vyzývám všechny politické subjekty, aby se zdržely komentování a spekulací o probíhajícím správním řízení statní správy do doby, než bude toto řízení ukončeno a veřejnosti oznámeny jeho výsledky. Věřím, že dodržování zákona platí pro všechny stejně. Nesnažme se vyvíjet tlak na zástupce statní správy prostřednictvím mediálních prohlášení, či spekulativních výroků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama