Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2011 12:56:09

Odpoví ministr financí Kalousek?

Odpoví ministr financí Kalousek?

Otázka poslance Parlamentu ČR a stínového ministra KSČM pro resort financí Jiřího Dolejše na ministra Kalouska ohledně daňového přínosu z internetového sázení.

17. prosince 2008 učinilo Ministerstvo financí ČR vedené Miroslavem Kalouskem významný krok. Nad rámec tehdejšího zákona rozhodlo o umožnění internetového sázení pro podnikatelské subjekty v ČR. Tehdy se o toto povolení zajímalo pět firem. Kalousek své rozhodnutí před lety zdůvodnil jednoduše: Protože síť vlastně nemá hranic, lidé mohou již dávno sázet prostřednictvím zahraničních firem. Lépe než se snažit o prohibici je tedy dát kontrolovatelná pravidla a dosáhnout zdanění tohoto byznysu na našem území. To aspoň pomůže státní pokladně v řádu miliard korun.

 Pominu složitou otázku stíhání nepovoleného hazardu na síti. Jednotlivé servery lze monitorovat. A následně firmy, které je nějakým podvodným způsobem ve vztahu k občanům používají, i stíhat. Samozřejmě bez mezinárodní součinnosti by omezování hazardu na síti nebylo realizovatelné a je to tedy nejen otázka technická, ale i otázka mezinárodního práva. Co se ale nabízí jako snadné k zodpovězení, je, zda uvolnění hazardu na internetu od roku 2009 bylo prokazatelně přínosem pro veřejné finance. Táži se tedy: Je schopen Miroslav Kalousek doložit, kolik stát povolením tohoto typu hazardu skutečně získal? Byla jeho argumentace před lety alespoň v tomto bodě oprávněná?

Zdroj: Mediální úsek ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama