Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2022 15:40:33 - Cesna

Neměla by se KSČM přejmenovat?

Když vidíte, jak se komunista Putin chová, nemyslíte, že už jen proto, budete u nás nevolitelní? Nemyslíte, že by vám pomohlo, kdybyste se od agrese Putina distancovali a dali to najevo i změnou názvu? Vy přeci s válkou nesouhlasíte nebo ano?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

JirkaDědek

Odpověď

29.03.2022 12:51:27 - Ing. Jiří Dolejš
      Spojování Putinova režimu s KSČM je absurdní. Nejsme a ani nemůžeme být žádná Putinova pátá kolona. Ruská federace je už 30 let kapitalistická země, k tomu navíc silně oligarchická, militaristická a autoritářská. Monomach Putin se více vidí v někdejších carech a samoderžaví než v Leninovi a na jakýkoliv socialismus z vysoka kašle. Invaze Putina na Ukrajinu víc než jasně potvrdila že Rusko je imperialistické a navíc velkorusko šovinistické. Nazývat ten protiprávní atak RF na suveréní stát UA jen mírovou operací je výsměch realitě.  Současně platí že je vypjatý nacionalismus nejen na Ukrajině ale v hojné míře i v Rusku. A škodí Rusům samotným. Tudíž s denacifikací by mělo začít Rusko u sebe a nevyhrožovat arogantně jiným zemím.      S tím, co způsobil nyní Putin nemůže mít strana antiimperialistická a internacionální nic společného. Bylo by alibismem vyhýbat se jasnému odsudku. Nelze odsoudit agrese ze Západu a na ty z Východu mlčet. Omlouvání metod Putina by nám jen škodilo. Většina levicových a komunistických stran to také odsoudila. Naopak podporují ty Rusy, kteří naleznou odvahu nesouhlasit s putinovým režimem. Podezření na válečné zločiny z této války by měly být řádně prošetřeny mezinárodním soudem v Haagu. Ruští okupanti se :Z" na prsou nemají také nic společného s vojáky Rudé armády, kteří nás spolu s vojsky protihitlerovské koalice osvobodili. Zároveň je třeba odmítnou politiku "cancel culture" - odmítáme ruský imperialismus ne ruskou kulturu. Zavání to kolektivní vinou a nekulturností.