Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2012 20:34:51

Kolibříci

Kolibříci

Nejsem překvapen z nové kauzy, která vyrostla na odposleších zveřejňovaných v MF Dnes a která se týká pražského magistrátu.

Nejde totiž o nic nového, podezření z napojení politiků pražské ODS na vlivné kontroverzní podnikatele zde je již řadu let. Jediné, co je tak trochu překvapivé, je úroveň konverzace a použitý slovník mezi panem poslancem a zároveň pražským exprimátorem a jeho kamarádem, podnikatelem Romanem Janouškem. Myslím, že většina lidí, včetně skalních příznivců ODS, musí být šokována z toho, jak uboze se verbálně vyjadřuje Pavel Bém. Ukazuje se, že pod svým svatouškovským pohledem se skrýval podlý oportunista, kterého zajímaly jen dvě proměnné: peníze a moc.

Krizí měla tato vláda již dost. Ta nejnovější se „samaritánským Bémem“ je jen další kapkou. Ale nezoufejme, přijdou určitě další krize. Vždyť do konce volebního období zbývají ještě dva roky. Ano, všechny vlády mají svá úzká místa. A nutno přiznat, že ani vlády sociální demokracie nebyly jistě ideální a bez chyb. Nikdy však lidé nebyli nespokojeni s politickou reprezentací tolik jako dnes.

Je to samozřejmě i důsledkem ekonomické situace posledních let, obávám se ale, že tím hlavním viníkem je současná vládní reprezentace, jež jen ždíme ty nejslabší, aby potom mohla přisypat těm nejbohatším. A tím nemyslím pracovité a poctivé podnikatele, ale třeba manažery bank. Současný marasmus je, a řekněme se to otevřeně, selháním pravicové zlobované politiky. To, že hvězda Pavla Béma spadla z Mount Everestu až do politického suterénu již dávno, je jasné. Snad jedinému, komu to vadí, je pan prezident a velký Bémův kamarád, Václav Klaus!

Ten již tradičně odsuzuje cokoli, co vyznívá nepříznivě pro jeho dobré známé. Je jedno, jestli je to Vít Bárta, který jezdí po Praze s napěchovanými obálkami peněz, nebo kmotry obklopený bývalý primátor. Myslím, že lidé se právem musí ptát, v jaké zemi to žijeme, když se hlava státu veřejně zastává korupčníků? Kde to jsme, že prezident země „pokrčí své obočí“ pokaždé, když se na světle objeví podezření z korupce spojené s jeho milovanou ODS? Jak to, že Václava Klause na takových případech vytáčí jen to, jak informace unikly do médií, místo aby byl jako každý slušný člověk rád, že i na podvodníky jednou dojde?

Jiří Pehe ve své knize o VK popisuje tendenci intelektuálního chátrání Václava Klause. Domnívám se, že ještě jedna tendence je patrná. Dříve Klaus korupčníky kryl latentně, dnes se jich zastává zcela otevřeně a ještě s alibistickými argumenty, že vulgární nahrávky škodí demokracii. Jsem přesvědčen, že spíše škodí Klausovi, jelikož právě Bém byl kdysi označován za jeho politické dítě a jeho možného nástupce. Ukazuje se tak, že vedle Klausových oblíbenců Dobeše a Bárty, jejichž „kvality jsou jistě nezpochybnitelné“, patří (nebo patřila) mezi Klausovy horké koně i Janouškova loutka jménem Pavel Bém.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama