Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2011 8:38:12

Úředník MV bral 260 tisíc měsíčně a Radek John s Petrem Nečasem náhle oněměli

Úředník MV bral 260 tisíc měsíčně a Radek John s Petrem Nečasem náhle oněměli

V posledních dnech se na televizních obrazovkách objevila série zpráv referujících o zvláštních personálních praktikách některých vládních činitelů.

Titulky odkazující na články vypovídající o „úsporné“ platové politice Radka Johna a Petra Nečase nabírají na intenzitě a šokují zejména ty, které tito „bojovníci proti plýtvání“ veřejnými financemi přesvědčili v předvolební kampani o nutnosti úspor v hospodaření státu. Lidi asi nejvíc nadzvedly ze židlí informace o bezprecedentních prémiích pro úředníky, o nichž se píše jako o kamarádech ministra. Finanční bonusy dosahují statisícových výší a byly udělovány zaměstnancům, kteří působili na tom kterém úřadu třeba jen doslova pár týdnů!

Ještě si pamatuji na velkolepá prohlášení Radka Johna, jak s předstíraným rozzlobením, téměř v amoku, hrozil politikům z etablovaných stran a vyzýval je ke střídmosti a šetřivosti pokaždé, když se v mediálním éteru blýskla zmínka o nešetrném nakládání s prostředky státu. Jaká je realita dnes, pane Johne? Jezdíte si služebními limuzínami i na nákupy, na golf a Vaši spolustraníci dávají nedostudovaným vychovatelkám ze školky posty top manažerů (Josef Dobeš). Bohužel jste se stal pro začínající politiky téměř archetypem papaláše a dinosaura v jednom. Nechci Vám křivdit, ostatně Váš guru, Vít Bárta, zřizuje dokonce i ombudsmany, nicméně i tak se předvolební sliby jen vzdáleně podobají povolebnímu marasmu. Nemyslíte? Jaký šašek, takový král. U naší vlády to platí ze sta procent. Radek John by se mohl, a zřejmě to tak i dělá, učit od Petra Nečase. „Pan čistý“, i když tuto přezdívku od aféry Drobil už tak často neslýchám, totiž nejenže tají platy svých poradců, on kamufluje i jejich jména. Vyzývám tedy pana premiéra a formálního předsedu VV, aby zveřejnili, respektive odůvodnili platy svých chráněnců. V souvislosti s odměňováním kamarádů na Ministerstvu vnitra podal i podnikatel Tomáš Moláček trestní oznámení na Radka Johna. Sice nejsem překvapen, že podle stanoviska státního zástupce spáchal pan John pouze amorální čin, ale i tak to není hezká vizitka pro předsedu t.č. ještě parlamentní strany.    

Parlamentní listy tento týden opět vyzvaly Radka Johna k objasnění prémií. Čekám tedy společně s novináři na to, kdy uspořádá tiskovou konferenci, které donedávna pořádal při každé hlouposti, a s reklamním úsměvem, pro něj tak typickým, se konečně vyjádří k věcem, které lidi opravdu zajímají.      

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama