ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2013 15:01:05

Ve vztazích s Čínou nevidím žádné problémy, jen plány do budoucna

Ve vztazích s Čínou nevidím žádné problémy, jen plány do budoucna

Premiér Jiří Rusnok přijal 12. prosince 2013 ve Strakově akademii velvyslance Čínské lidové republiky pana Yu Qingtai. Setkání se uskutečnilo při příležitosti ukončení mise pana velvyslance.

Předseda vlády poděkoval čínskému velvyslanci za jeho práci, která přispěla k posílení vzájemných vztahů obou zemí. „Nevidím ve vzájemných vztazích žádné problémy, ale pouze plány do budoucna. Musíme jen pokračovat v tom, co jsme naplánovali, a přivést tyto plány k životu,“ řekl Jiří Rusnok.

 Premiér v rozhovoru s velvyslancem také pozitivně zhodnotil summit, který se uskutečnil koncem listopadu v Bukurešti a jehož cílem bylo podpořit spolupráci Čínské lidové republiky se zeměmi střední, východní a jihovýchodní Evropy.

 V průběhu své diplomatické kariéry zastupoval Yu Qingtai Čínskou lidovou republiku v Tanzánii, Egyptě či Jordánsku. V roce 2010 byl jmenován do funkce velvyslance v České republice.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama