Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2013 10:25:56

Rozsah amnestie považuji za nepřiměřený

Rozsah amnestie považuji za nepřiměřený

Vyhlášení amnestie je ústavním právem prezidenta republiky. Její rozsah však považuji za nepřiměřený.

Ve srovnání se sousedním Slovenskem, kde byla amnestie vyhlášena při stejné příležitosti, je počet osvobozených i rozsah trestných činů, na které se vztahuje, zbytečně velkorysý.
 
Za největší problém však považuji zastavení trestních stíhání trvajících déle než osm let, mezi kterými je i řada velmi závažných kauz. Například v případě soudů s manažery Union banky, Moravia banky, nebo Českomoravské družstevní záložny se jedná, zvláště v našem Moravskoslezském regionu, o stále živé věci. Tisíce poškozených, kteří léta čekají na spravedlnost, se jí tak po 1. lednu letošního roku zřejmě už nedočkají.
 
Zastavit takto nestandardně stíhání i těchto závažných kauz je podle mého názoru mimořádně nešťastné a bohužel dále sníží důvěru veřejnosti v možnost domoci se spravedlnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama