Ing. Jiří Rusnok

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2012 10:43:00

Šéf dopravního podniku nemusí pracovat dobře, přesto si zaslouží odměnu

Šéf dopravního podniku nemusí pracovat dobře, přesto si zaslouží odměnu

Sedm vrcholných představitelů Dopravního podniku Praha si podle informací v médiích na odměnách rozdělilo více než 8,5 milionu korun.

Ekonomický ředitel Ivo Štika přitom za poslední čtvrt rok dostal třikrát za sebou bezmála milionovou odměnu. Za co? To je záhada, protože ten samý Ivo Štika rezignoval na svou funkci už v prosinci 2011. Přesto dostával nadstandardní odměny dále. Generální ředitel Jaroslav Stůj byl ve funkci jen dva měsíce, a přesto pracoval tak usilovně, že si i on zasloužil 2,5 milionovou odměnu. Přesto, že byl odvolán kvůli údajně neutěšené situaci ve firmě. Prostě pobýt ve vysoké funkci u pražského dopravního podniku, byť krátce, se vyplatí.

Každého teď asi napadne, odkud se vzaly peníze na tak velké odměny. Jestliže je dopravní podnik tak výdělečný, proč nejsou zisky investovány zpět do firmy? Proč nevzrostou platy řadových zaměstnanců? Proč třeba nesníží jízdné? Sám jsem se hned lekl této kacířské myšlenky. Vždyť kdyby se snížila cena jízdenek, klesl by dopravnímu podniku zisk a jeho manažeři by neměli na vysoké odměny. Myslím, že nejen Dopravní podnik, ale i jeho zřizovatel, tedy pražský magistrát, by měly urychleně lidem vysvětlit, jak je nakládáno s prostředky, které pocházejí z větší části z našich peněženek.

Jiří Rusnok, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama