Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2017 17:27:22

Copak se mohou takhle občané okrádat ?

Copak se mohou takhle občané okrádat ?

Krádež lithia před očima občanů, jeho vlastníků. Padnou tresty za krádež lithia? Zavřít je až budou černý (to jsou reakce obyčejných lidí) !

Drzost, aroganci a pohrdání českými občany předvádějí politici již nějakou dobu. Kradou, rozprodávají a rozdávají český majetek, zahraničním vlastníkům firem registrovaných v ČR rozdávají peníze vyždímané z českých daňových poplatníků, včetně dotací EU určených pro Českou republiku, respektive pro její občany.

Vrcholnou ukázkou pohrdání občany je ale jednání stávajícího ministra obchodu a průmyslu, který jen tak daroval australské firmě ložiska lithia v cínovecké lokalitě. Samozřejmě, náklady na těžbu nebudou malé, ale určitě se promítnou v ceně produkovaného lithia, které s velkou pravděpodobností bude od australské firmy nakupovat český závod na výrobu baterií.

Asi mnoho lidí ví, že autorem unikátního světového patentu na výrobu lithiových akumulátorů je český vědec Jan Procházka. Zkušební provoz na výrobu nové generace akumulátorů je již funkční a od prosince roku 2016 se dokonce v pražských Letňanech nový typ baterií vyrábí ve zkušebním provozu.

Velká ložiska lithia na Cínovci, jejichž v podstatě „darování“ australské firmě vzbuzuje emoce, byla těžena a taktéž i finálně zpracovávána už v době tzv. socialismu v tehdejší ČSSR .

Je odsouzeníhodné, že přírodní bohatství rozdávají politici zahraničním vlastníkům firem a čeští občané mají smůlu. Je pravdou, že malou část, a to při povrchové těžbě, má zajišťovat jedna z firem ovládaných Karlem Janečkem, českým miliardářem.

Jak bude ale devastována příroda těžbou, dopravou a dalšími souvisejícími dopady, kde skončí například vodní kaly (místní to již ví) atd? Majitelé těžařské společnosti budou Australané a budou těžit české lithium, českýma ručičkama, prodávat ho českým zpracovatelům a zisky si vyvezou za české hranice. Opravdu zvláštní! To může provést jen český politik. A zadarmo?

Křetínského větrný park na Moldavě byl zastaven s odůvodněním, že by větrníky vadily přírodě. Masivní těžba lithia ve vzdálenosti cca 6 km od plánovaného větrného parku vadit nebude? A co z toho budou mít občané ČR? Šanci pracovat pro zahraniční vlastníky. Není to opravdu málo?

Český stát by měli řídit čeští občané ve svůj prospěch. Kolonie, kterou se české země staly pod vedením současné i minulé vlády, přeje kolonizátorům, využívajícím české bohatství, české ruce a český rozum.  

Chtějí-li čeští občané mít zase svá práva, musí mnoho věcí změnit. Především trestat ty, kteří občany okrádají a to i pokud zastávají vrcholné pozice, na které je lidé volbami dosadili.

Platí je přeci za to, aby se občané ČR měli lépe, nikoliv aby občané byli otroky ve své vlastní zemi. Více naleznete v ekonomické formaci „hodnotové ekonomiky“ na stránkách privatismus.eu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama