Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2014 15:35:30

Dopustí Richard Brabec monopolizaci odpadového trhu ?

Dopustí Richard Brabec monopolizaci odpadového trhu ?

Ministerstvo životního prostředí, vnímané jeho novým ministrem Mgr. Richardem Brabcem jako „rejdiště lobbistů“ je skutečně tím, co v panu ministrovi vzbuzovaly jeho pocity, když nastupoval do funkce ministra?

 Za pomoci pracovníků MPO ČR se ministerští úředníci MŽP snaží co nejdříve legalizovat monopol kolektivních systémů na poli elektrošrotu. Kolektivní systémy berou peníze od výrobců a dovozců i od konečných spotřebitelů, kteří platí za likvidaci nového elektropřístroje nebo zařízení, ještě než ho začali používat. Kolektivní systémy ale inkasují i od skutečných zpracovatelů, kteří elektrošrot ekologicky recyklují a využívají cenné suroviny.

 Vybrané peníze, určené na odstranění odpadu končí úplně jinak a jinde. Skutečnost, že musí platit všichni občané, firmy i státní instituce (včetně vlády a úřadů) na účty soukromých firem je alarmující!

Stanovisko k této problematice vydal i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, leč na ministerstvu životního prostředí nikdo neslyší.

Nikdo neslyší ani pláč firem skutečně zpracovávajících elektrošrot, které díky monopolizaci trhu s maximální podporou úředníků MŽP, vyhlašují úpadek a pomalu končí. Při posledním jednáních komisí, zřízených na MŽP ve věci kolektivních systémů, účastníci dokonce prohlásili, že na oprávněné připomínky nebudou brát ohled a to ani na porušování hospodářské soutěže.

 Kdo platí ministerské úředníky, kteří mají chránit zájmy občanů??? Ano, daňoví poplatníci. Proč zůstávají na svých místech úplatní lidé, škodící této zemi a řídící se zájmy lobbistů, kteří jim platí jidášským grošem?

 Ve středu 5.2.2014 předala strana „Občané České republiky“ OTEVŘENÝ DOPIS pro nového ministra životního prostředí s varováním a upozorněním, co se na jeho ministerstvu děje. Text dopisu obdržela i TV Nova, ČT24, ČTK. Všechna media však o tomto dopise zarytě mlčí. MŽP rovněž! Proč?

Úplné znění mohou všichni zájemci získat na adrese Info@obcane-cr.cz  Dozvědí se řadu zajímavých věcí o tom, co se skutečně nechá pány lobbisty legalizovat a jak legálně „škubat“ stát i jeho občany.

 Strana Občané České republiky si dovoluje vyzvat všechny, které monopolizace odpadového trhu kolektivními systémy ohrozí, aby se zúčastnili akce, připravované měsíc březen v Praze a řekli své rozhodné ne tomu, co ještě více poškodí již tak devastovanou přírodu, zvýší nezaměstnanost a odčerpá ze státní pokladny i z peněženek občanů obrovské částky ve prospěch soukromých firem, patřících zahraničnímu kapitálu.

 A co na to pan ministr životního prostředí Mgr. Richard Brabec? Dostal se dopis až k němu, nebo dopis včas zadrželi ministerští úředníci, placení z peněz lobbistů. Dozví se občané této země skutečnou pravdu nebo opět budou mlčet média i ministerstvo?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama