Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2018 15:11:26

Jak vyřadit z registru vozidel auto, které již fyzicky neexistuje? Máte smůlu!

Jak vyřadit z registru vozidel auto, které již fyzicky neexistuje?  Máte smůlu!

Zákazy, příkazy, omezení a nedomyšlené právní normy se dotýkají i evidence vozidel. Do situace, kdy vozidlo již fyzicky neexistuje, ale je vedeno v registru vozidel, se dostalo mnoho českých občanů a marně hledá řešení. Co třeba "auto-amnestie"?

Vyčištění registru vozidel od mnoha aut, která měla SPZ (poznávací značky) v depozitu bylo plošně provedeno k 31.12.2014 a následně majitelé vozidel v polopřevodu měli šanci dokončit převod do 30.6.2015.

Jak ale vyřadit z registru vozidel taková, která fyzicky již neexistují, přitom jsou v registru vozidel stále vedena.  

O hledání řešení se snaží nejen mnoho občanů s takovým problémem, ale najdou se i úředníci, kteří by rádi problémy s vyřazením vozidla občanům pomohli, protože vědí, že nesmyslná omezení občanům této země škodí. Bohužel takových úředníků je málo.

Ti arogantnější s pocitem nadřazenosti a pocitu moci nad obyčejnými smrtelníky by rádi řešili (a někde i řeší) vyřazení vozidla z registru vozidel podle správního řádu jako přestupek za to, že majitel neexistujícího vozidla nepředal autovrak k ekologické likvidaci oprávněné firmě. Moje babička říkávala: „kde nic není, ani smrt nebere“.  Výsledkem aktivních úředníků, vedoucích  správní řízení, je pokuta a „papír“ na základě kterého je vozidlo vyřazeno z registru.

Čemu pomohli? Věnovali čas placený daňovými poplatníky nesmyslnému řízení a poškodili občana nejen finančně, ale ještě ho okradli o jeho čas, jenž mohl věnovat něčemu užitečnému, dětem či odpočinku!

Jde o aroganci vůči občanům a nesmyslnou zátěž úředníků, řešících tento stav ve správních řízeních. Takovýto postup by bylo rozumné využít pro situace budoucí, ale minulost by mohla být uzavřena s minimálními náklady a velice rychle. Mimo jiné to je i myšlenka člověka na pozici dost vysokého úředníka chránícího životní prostředí.

Stejně tak jako „vyčištění depozit“ se nabízí jednorázová a časově omezená možnost pro všechny občany ČR vyřešit minulost a „existenci  neexistujících vozidel“.

Řešením může být obdoba „amnestie na zbraně“, kdy mohl kdokoliv odevzdat nelegálně držené zbraně, jen místo zbraní se bude jednat o neexistující vozidla a jejich papírové vyřazení z evidencí.

Dejme občanům možnost zbavit se historické zátěže a povolit jim například na období 6 měsíců tzv. „amnestii“ k vyřazení neexistujících vozidel z registru vozidel. Uleví se občanům, sníží se evidovaný počet starých vozidel a hlavně nastane stav odpovídající reálné skutečnosti.

Taktéž bude eliminována i snaha o podvodné „výmazy z registru“, korupci a další nežádoucí protizákonné konaní těch, kteří své problémy s neexistujícími vozidly chtějí jednou pro vždy ukončit.

Státní aparát a úředníci jsou placeni z daní občanů a měli by pro občany pracovat, ne jim ukazovat, jak je český úředník nad všemi a jak je důležitý.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama