Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2016 11:31:58

Petardy, zdraví, zdravý rozum, bezpečnost a životní prostředí

Petardy, zdraví, zdravý rozum, bezpečnost a životní prostředí

Vyděšené kočičky a pejskové, bolestivé úrazy často s trvalými následky, požáry a vytváření prostředí pro páchání trestné činnosti v nepřiměřeném hluku. To je krom barevných obrazců na obloze výsledkem odpalování zábavní pyrotechniky.

Majitelé zvířecích miláčků, především pejsků a kočiček velmi často s hrůzou očekávají poslední dny roku. Nejde jen o Silvestra, ale již několik dnů před ním i po něm, je slyšet petardy téměř na všech místech naší země. Zdivočelá zvířátka nejsou zvladatelná a jejich páníčkové je často „chrání“ tlumivými léky. Přivazují je na řetězy a křičí na ně v domnění, že to pomůže. O to větší hrůzu němé tváře mají.  Pomíjím častou brutalitu „člověka“, který zvířátkům úmyslně ubližuje a petardy po nich přímo hází.

Zdraví si mnoho z nás váží a chrání ho, ale opilci v tlupách, často i zdrogovaní, mohou být pro své okolí nebezpeční a mohou ohrožovat nejen zdraví své, ale především i zdraví všech ve svém okolí. Způsobené škody by měly být takovými lidmi nahrazeny jako škody úmyslně způsobené! Úrazy pyrotechnikou, alkoholem a drogami by neměly být hrazeny z běžných pojištění! Snad ze zvláštních samostatných rizikových a nadstandardních pojistek. Rozumný by to nepáchal a určitě by ani neuzavíral pojištění pro takovou blbost.

Zdravému rozumu se vymyká pohled na hromady pyrotechniky, které si kupují lidé „na pracáku“. Občané platící daně, tak přispívají na nákup pyrotechniky těm, co do práce nechodí a ti pak mohou ohrožovat na zdraví a trápit ohlušujícími salvami nejen je, ale i jejich zvířátka.

Zdravému rozumu se vymykají i investice měst a obcí do velkolepých ohňostrojů, které platí ze svých rozpočtů, namísto aby peníze použili pro občany svého města nebo obce, kterým peníze patří, ale hospodaření svěřili bohužel těm nesprávným lidem.

Bezpečnost je v Českých zemích pojem velice zavádějící, neboť poctivci jsou trestáni za to, že ukáží na nepoctivé, zloděje či násilníky. V případě petard a ohňostrojů to jsou chvíle, kdy je možné páchat trestnou činnost, aniž by museli dávat pozor, jestli nezpůsobí hluk. Současná vypjatá situace teroristických aktivit, která vyhání do služby spoustu policistů a příslušníků ozbrojených složek často bude v rachotu výbuchů nahrávat takovým, kteří své černé myšlenky mění v realitu.

A životní prostředí? Viděli jste, jak to při ohňostrojích a hromadně odpalovaných petardách nebo pyrotechniky vypadá?

Nevím jak vy, ale já jsem v takových místech pro dým skoro neviděl a dýchat se pořádně také nedalo. V době, kdy je třeba skutečně naši přírodu chránit a arogantní státní moc si dovoluje porušovat i nedotknutelnost soukromého obydlí svými úředníky, kdy kontrolující kotle, revize, komíny atd., je ovzduší několikrát do roku devastováno děsivým způsobem, odpalováním desítek a možná i stovek tun pyrotechniky. Smog, který leží na mnoha místech, si tak vlastně sami pyrotechnikou „přikrmujeme“!

Je na světě mnoho měst a míst, kde si lidé váží svého zdraví i přírody a používání pyrotechniky je zakázáno. Taková místa jsou již i v České republice. Bohužel ale, v České republice chybí adekvátní tresty (a hlavně chybí tvrdý výkon trestu) pro pachatele, kteří zákazy porušují. Buď nic nemají a není jim co sebrat, nebo se svému okolí jen vysmívají a často terorizují svým chováním.

Je načase si v novém roce přát nejen štěstí, zdraví, ale i notnou dávku odvahy a optimismu, který by vyměnil vládnoucí „šlechtu“, odnímající lidem jejich práva, sužující je nesmyslnými daněmi, zákazy, příkazy a nařízeními.

Občané, nenechte si vše v roce 2017 líbit a dejte si novoroční předsevzetí, že něco uděláte pro lepší, svobodný a spravedlivý život v rovných podmínkách, v dostatku a spokojenosti.

Návod možná naleznete na stránkách modelu hodnotové ekonomiky privatismus.eu
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama