Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2018 14:50:32

Šaškárna po česku aneb jak bavit svět za peníze daňových poplatníků

Šaškárna po česku aneb jak bavit svět za peníze daňových poplatníků

Humor je kořením života a čím ho je více, tím lépe. Neplatí to ale v případech šaškáren inspekcí a kontrolních úřadů, které to provozují za peníze daňových poplatníků.

 Exces České inspekce životního prostředí, která oznámila zahájení přestupkového řízení kvůli spáleným trenýrkám prezidentem republiky, docela dobře baví veřejnost a odpoutává tak lidi od jejich existenčních starostí.

Byly doby, kdy inspekce, hygiena a jiné kontrolní orgány byly vytvořeny proto, aby lidem pomáhaly, informovaly je o novinkách a povinnostech, radily a doporučovaly. Ty doby jsou už ale dávno pryč. Dnešní doba vygenerovala vrchnost v podobě biřiců a drábů, kteří si příchází nekompromisně pro výpalné ve formě pokut. Zaplatíš dobrovolně nebo ti ukážeme! Většina toto výpalné zaplatí, aby měla klid a pokoj od buzerace, která je odvádí od práce a ztrpčuje život.

Český úředníček s kulatým razítkem a služebním průkazem vyrostl a troufá si čím dál tím víc. Je smutné, že mnohdy chybí logika, aby „zdatní úředníci“ neplýtvali penězi daňových poplatníků.

V případě spálených trenýrek je naprosto jasné, koho se spálené trenýrky týkají a možná došlo i inspekci, že existuje institut imunity, která se na prezidenta vztahuje. Přesto řízení o přestupku bylo zahájeno.

Kdo platí náklady na lidi z Inspekce životního prostředí? Občané!

Kdo rozhoduje o kauze trenýrky? Nikoliv ČIŽP jako instituce, ale jedinec či skupina osob.  ČIŽP jako instituce za nic nemůže! Vše je o lidech! Jednotlivcích.

Je třeba konečně nastavit osobní odpovědnost a přestat se schovávat za firmy či instituce nebo státní orgány.

Lidé, kteří konají nesprávně byť to vědí , tedy úmyslně,  musí být povinni ze svého uhradit veškeré náklady na řízení, které bylo  zbytečné. A to do poslední koruny.

Protože existuje mnoho správních žalob na rozhodnutí státních orgánů, které se chovají arogantně a nesprávně, je třeba i v takových případech nastavit osobní odpovědnost s povinností náhrady vynaložených nákladů a samozřejmě vzniklé škody jednáním příslušníka či člena správního orgánu či úředníka.

Umí si někdo představit ten boží klid, pohodu a konec buzerace? Nastává doba, kdy bude nutné se zabývat osobní odpovědností a vyžadovat plné plnění po těch, kteří způsobí škodu. Lidé, kteří tak budou činit v pracovní době, budou muset navíc vrátit mzdu, kterou od státu/občanů za svou špatnou práci (zmetek) získali!

Platit náklady a mzdu účastníkům za řízení proti občanu s imunitou je asi výsměchem logice. Taktéž výsměchem je skutečnost, že stejným lidem od ČIŽP nevadí silvestrovské a jiné ohňostroje, kdy se celá města zahalují neproniknutelným dýmem a je umění to udýchat. To nikomu nevadí? Proč? Neničí se životní prostředí obrovským množstvím spalin z pyrotechniky a netrpí zvířaty i lidi nadměrným hlukem? To je v pořádku?

Například namísto, aby se věnovali pracovníci ČIŽP ochraně životního prostředí tím, že bude platit zákaz skládkování papíru na skládkách, jsou tam denně naváženy stovky tun papíru, kartonu a dalších forem papíroviny. Za co platí občané ČIŽP? Za buzeraci nebo ochranu přírody?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama