ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2011 20:30:30

Chceme vyjednat co nejvíce peněz pro budoucí programové období po roce 2013

Chceme vyjednat co nejvíce peněz pro budoucí programové období po roce 2013

Klíčový milník pří přípravě ČR na příští programové období Evropské unie ve středu splnil ministr Kamil Jankovský.

 Vláda totiž na svém zasedání odsouhlasila Souhrnný návrh zaměření budoucí kohezní politiky EU po roce 2013 v podmínkách České republiky, obsahující i návrh rozvojových priorit pro čerpání fondů EU po roce 2013.

Účelem materiálu je stanovit hlavní národní rozvojové priority, na něž budou koncentrovány prostředky evropských fondů po roce 2013. „Vyjednání co nejvyššího objemu prostředků na podporu kohezní politiky v budoucím období bude nezbytnou podmínkou optimálního využití evropských fondů pro posílení konkurenceschopnosti České republiky. Podobně bude maximální pozornost věnována vyjednávání legislativního rámce pro čerpání v příštím programovém období,“ řekl ministr Kamil Jankovský. Zvolenými a zdůvodněnými rozvojovými prioritami České republiky jsou:

Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky;
Rozvoj páteřní infrastruktury
Zvýšení kvality a efektivnosti veřejné správy
Podpora sociálního začleňování, boje s chudobou a systému péče o zdraví
Integrovaný rozvoj území
Návrh předložený vládě krystalizoval v dlouhé a podrobné diskuzi s resorty, kraji, zástupci měst a obcí, hospodářskými a sociálními partnery a řadou odborníků. „Hlavním smyslem materiálu je návrh strategického zaměření kohezní politiky pro programové období 2014 – 2020 prostřednictvím národních rozvojových priorit. Vláda po schválení dokumentu uložila MMR ČR úkol priority rozpracovat do vymezení budoucího operačních programů. Tento materiál musíme předložit do dubna 2012,“ řekl Kamil Jankovský.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama