ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2011 12:40:56

Mapa nájemného se opět zpřesnila a rozšířila

Mapa nájemného se opět zpřesnila a rozšířila

MMR aktualizovalo Mapy nájemného. Jsou opět přesnější.

Dalších deset procent sídel, ale hlavně výrazně přesnější data zejména z nejcitlivějších regionů a dvou krajských měst (Ostravy a Ústí nad Labem). Taková je podoba aktualizace Mapy nájemného, která na sklonku července zpřesnila tuto nezávaznou informační databázi připravovanou Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

Mapa nájemného údaje zachycuje ve třech různých kategoriích: nájemné volné smluvně sjednané, nájemné smluvně deregulované a nájemné v obecních bytech. Pomocnou kategorii, která v rámci přechodné fáze „supluje“ chybějící data je pak nájemné dle posudku znalce.

„Daří se nám získávat čím dál tím podrobnější údaje o volně sjednaném nájemném například v jednotlivých městských obvodech v Ostravě a Ústí nad Labem. Díky tomu můžeme rozšiřovat množství různých faktorů pro jednotlivé typy bytových jednotek,“ uvedl Miroslav Kalous, náměstek ministra pro místní rozvoj. Nově doplněna je nyní i výše obvyklého nájemného za městskou část Ostrava–Michálkovice a dále za města  Český Těšín, Frýdek-Místek, Tlučná a Horní Suchá.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama